Webnoviny - Rôzne

Občania Moraviec sú proti útulku psov v blízkosti ich domov

Obyvatelia Zlatých Moraviec sú proti umiestneniu útulku pre psy v blízkosti ich domov. Sťažovať sa prišli na posledné mestské zastupiteľstvo.

Podľa nich im mesto týmto krokom znehodnotí životné prostredie. Útulok sa momentálne nachádza v centre mesta na Robotníckej ulici, teraz sa má presťahovať do areálu Službytu neďaleko ulíc 1. mája a Radlinského. „Obyvatelia bytového domu majú mať pod oknami sto psov. Pýtam sa, kto rozhodol o premiestnení útulku a prečo nikto neoslovil aj nás,“ pýtal sa obyvateľ Pavol Gajdoš, ktorý poslal na radnicu aj oficiálny list, no odpoveď nedostal. „Na prvom mieste je ochrana ľudí, až potom psov,“ argumentoval Mikuláš Rosol.

Peter Sendlai zo Službytu obyvateľom pripomenul, že v minulosti mali v blízkosti ich domov vzniknúť zberné suroviny a ani to sa im nepáčilo. Tvrdili, že im tam budú chodiť Rómovia a od zámeru sa upustilo. „Vaše domy nie sú bližšie ako sto metrov k útulku,“ skonštatoval. Obyvatelia mu nato odporučili, aby si sto brešúcich psov zobral pred svoj dom. Útulok navrhli umiestniť na Kalváriu. Primátor Peter Lednár, ktorý o sťahovaní útulku rozhodol, povedal, že v minulosti tam už psy boli, no vydržali tam dva dni. Navyše, Kalvária je posvätným miestom. „To je, ako keby povedali, že spravme útulok na cintoríne,“ myslí si Lednár. Podľa neho je oveľa horším riešením jeho súčasné umiestnenie. „Je nemysliteľné, aby bol útulok v centre mesta. Neviem, kde to tak je, možno v Zimbabwe,“ povedal. Problémom sa však podľa svojich slov bude zaoberať.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM