Samospráva

Občan nešetrí kritikou na stav Parku mládeže: Cirkev prisľúbila nápravu

Zarastená katastrofa. Takýmito slovami označil občan zo Zlatých Moraviec Park mládeže, ktorý patrí pod cirkev. Tá podľa radnice prisľúbila nápravu.

Ilustračný obrázok k článku Občan nešetrí kritikou na stav Parku mládeže: Cirkev prisľúbila nápravu
Zdroj: TASR

Svoju otvorenú sťažnosť na park adresoval samospráve Zlatomoravčan Ivan Novotný prostredníctvom online služby Odkaz pre starostu. „Ako rodený Zlatomoravčan si pamätám Park milicionárov, terajší Park mládeže, ako pekne udržiavaný park. V tejto dobe je to zarastená katastrofa. Chodníky akurát na šírku bicykla, kríky prerastené až na chodníky, lavičky už ani nie sú, tráva nepokosená,“ posťažoval sa Ivan Novotný.

„Viem, že pozemky sú cirkevné, ale nenájde sa možnosť udržiavať tento park v užívania schopnom stave?“ Pýtal sa samosprávy. Radnica vo svojej reakcii taktiež pripomenula, že park sa nachádza na pozemkoch, ktoré sú vo vlastníctve cirkvi, a preto mesto nemôže s daným parkom niečo samostatne robiť. Napriek tomu sa však celá vec dá vraj do poriadku.

„Mesto rokovalo s dekanom Mariánom Javorom, ktorý nám prisľúbil, že daný park dá pravidelne upravovať, kosiť, orezávať, do želaného stavu,“ vyjadril sa Jaroslav Šurda z Oddelenia vnútornej správy a služieb občanom mesta Zlaté Moravce.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM