Veronika Kalinová Rôzne

Nový projekt mesta pre ľudí nad 50 rokov: Takéto kurzy pripravilo pre Zlatomoravčanov...

Mesto Zlaté Moravce prišlo s novým projektom na zlepšenie kvality života ľudí. Pre Zlatomoravčanov nad 50 rokov sú pripravené rôzne zaujímavé kurzy, na ktoré sa môžu prihlásiť a skvalitniť si tak svoj život aj vo vyššom veku.

Ilustračný obrázok k článku Nový projekt mesta pre ľudí nad 50 rokov: Takéto kurzy pripravilo pre Zlatomoravčanov...
Zdroj: Dnes24.sk

„Vzdelávanie seniorov bude prebiehať v Dennom centre v Zlatých Moravciach,“ informovala sekretárka mestského úradu v Zlatých Moravciach Brigita Rajnohová. Seniori budú mať na výber z viacerých kurzov ako napríklad práca s počítačom, právna gramotnosť, zdravie a životný štýl, ale napríklad aj prvá pomoc či komunikačné zručnosti. Ak by sa seniori chceli vzdelať aj v cudzom jazyku, na výber majú z anglického aj nemeckého jazyka.

Jednotlivé kurzy majú rôzne trvanie, napríklad kurzy prvej pomoci či zdravej výživu majú dobu trvania 10 hodín. Ostatné kurzy trvajú 40 alebo niektoré až 60 hodín, ako napríklad kurzy cudzieho jazyka alebo komunikačnej zručnosti.

Seniori sa môžu zúčastniť aj viacerých kurzov. Na konci každého z kurzov získa účastník certifikát o absolvovaní. Projekt Ďalšie vzdelávanie – cesta k zlepšeniu kvality života seniorov je spolufinancovaný zo zdrojov Európskej únie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM