Kristína Striešková Rôzne

Nový prednosta Zlatých Moraviec

Šancu s radosťou a nadšením nastúpiť „do rozbehnutého vlaku“ privítal bývalý prednosta mesta Vráble.

Post prednostu v Zlatých Moravciach obsadil po osemročnom pôsobení vo vedení mesta Vráble (takisto vo funkcií prednostu), Ing. Ján Jamrich.

Rozhodol sa v momente, keď zaregistroval správu o odvolaní Ing. Petra Pecha. Okamžite kontaktoval primátora Ing. Petra Lednára Csc. písomnou formou aj telefonicky. Dohodli sa na stretnutí a celý priebeh nabral rýchly spád. Prednostu potrebuje mesto čo najskôr a v tomto prípade nebolo pochýb, kto to má byť nateraz. Či bola tentokrát voľba primátora správna, ukáže zas len čas.

Nový prednosta sa hneď zoznámil so všetkými zamestancami MsÚ. Osobitne zvlášť si pohovoril s vedúcimi jednotlivých oddelení, bleskovou rýchlosťou vhupol do reality a okamžite začal s prácou naplno.

V Zlatých Moravciach sa cíti takmer ako doma, vzhľadom na prežité roky počas štúdia na Gymnáziu J. Kráľa, kde patril medzi najlepších.

Ing. Ján Jamrich sa narodil 4. februára 1954. Je ženatý a má dve dcéry. Aktívne ovláda nemecký jazyk, má rád prírodu, vinohradníctvo a šport.

Kvalifikácia a vzdelanie:

* Vysoká škola dopravná v Žiline, fakulta strojnícko-elektrotechnická, odbor strojárenská technológia (1973–1978)
* Doplnkové pedagogické štúdium SVŠT Bratislava (1984–1986)
* Obchodné a finančné právo, Právnická fakulta Trnavskej univerzity (1999–2000)
* Štvorsemestrálne štúdium na Ústave súdneho inžinierstva pri Žilinskej univerzite – súdny znalec v odbore strojárstva (2000–2003)
* „Multiplikačné metódy“ Trier, Nemecko
* „Normy kvality“ VDA, QS 9000, FMEA

Zdroj: mesto Zlaté Moravce Foto: mesto Vráble

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM