Kultúra

Nový klip rodáka Veca vás zaujme: Pozrite si, ako vyzerajú Moravce v kartónovom prevedení!

Rodák zo Zlatých Moraviec, raper Vec, v týchto dňoch zverejnil svoj najnovší videoklip k piesni Dole dole. Klip je jedinečný tým, že v ňom Vec originálnym spôsobom opisuje svoje detstvo v Moravciach, pričom naše mesto je v klipe vystrihnuté z kartónu. Originálny nápad, no nie?

Ilustračný obrázok k článku Nový klip rodáka Veca vás zaujme: Pozrite si, ako vyzerajú Moravce v kartónovom prevedení!
Zdroj: Webnoviny.sk

Vec prišiel s naozaj unikátnym nápadom. Videoklip k najnovšej piesni Dole dole, ktorého príbeh sa odohráva v Moravciach, je vytvorený z recyklovaného kartónu. Na tomto kreatívnom riešení sa posieľala skupina Ževraj, ktoré na kartónovom meste pracovala viac ako dva mesiace, ako uvádza hudobný portál hudba.zoznam.sk.

Témou deja je opis detstva rapera v časoch socializmu. V úvode skladby zaznie aj hlas Vecovej mamy, ktorá skladbu robí ešte zaujímavejšou. Rodák zo Zlatých Moraviec svoj klip ešte posunul do úsmevnej roviny tým, že v klipe sa objavuje Majka z Gurunu či Winnetou.

Kreatívna skupina Ževraj prišla s nápadom vytvoriť klip z makiet z kartónu. „Na klip sme nemali skoro žiaden rozpočet. Z mladosti sme si pamätali, že najlacnejšie bolo vždy krabicové, a tak sme to všetko vyrobili z kartónu,“ povedal Martin Kukoľ pre hudba.zoznam.sk. Tvorcovia so skupiny Ževraj tvrdia, že v makete mestečka sa nachádza spolu 21 budov, no počet postavičiek už zrátať nevedeli.

Pozrite sa video, ako vyzerajú Zlaté Moravce v kartónovom prevedení!

Nový videoklip rappera Veca - Dole dole
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM