Peter Klimant Samospráva

Nové rozloženie síl zlatomoraveckého zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?

Niektorí poslaneckí kandidáti šli do boja ako nezávislí, iní stavili na podporu politických strán. Pozrite, ako si Zlatomoravčania v komunálnych voľbách vyskladali svoje nové zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Nové rozloženie síl zlatomoraveckého zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sme si okrem primátora vybrali aj 17 poslancov do mestského zastupiteľstva. Medzi 70 kandidátmi sa objavovali nominanti viacerých politických strán, veľkú časť ale tvorili nezávislí kandidáti. Výsledok volieb tento pomer iba potvrdil.

V rukách nezávislých

Mnohí voliči tvrdia, že v komunálkach volia najmä osobnosti a že politické strany nemajú zásadný vplyv na vývoj v meste. Isté ale je, že takto bude vyzerať v nasledujúcom volebnom období vedenie mesta. Zlatomoravčania si zvolili za primátorku Serafínu Ostrihoňovú, ktorá šla do volebného boja práve ako nezávislá kandidátka. A rovnako aj do zlatomoraveckého zastupiteľstva sadne mnoho ľudí, za ktorými nestoja strany. Z 17-členného zastupiteľstva získalo mandát až 13 nezávislých kandidátov.

Koalícia Smeru a KDH

V tohtoročných komunálnych voľbách boli viacerí kandidáti na poslancov Zlatých Moraviec podporovaní rôznymi politickými stranami. Väčšina z nich však v našom meste veľký úspech nemala. V podstate sa „darilo“ len jednému politickému zoskupeniu. Strana SMER-SD spoločne s KDH vytvorila ešte pred voľbami koalíciu, ktorá podporovala hneď niekoľkých kandidátov. Práve z tejto koalície sa podarilo štyrom kandidátom prebojovať do nového mestského parlamentu.

Nezávislí poslanci: Marta Balážová, Pavel Dvonč, Oto Balco,Pavol Petrovič, Dušan Husár, Alžbeta Esterková, Klaudia Ivanovičová, Michal Cimmermann, Denisa Uhrinová, Karol Švajčík, Roman Šíra, Jozef Paluška, Marek Holub

Koalícia SMER-SD, KDH: Ivona Vicianová, Ján Adamec, Ivan Madola, Vladimír Klučiar

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM