Peter Klimant Správy

Nové rebríčky slovenských škôl: Ktoré zlatomoravecké dopadli najlepšie?

Základné a stredné školy prešli novým hodnotením, ktorého výsledky sú už známe. Ako sa v rámci celého Slovenska darilo školám zo Zlatých Moraviec?

Ilustračný obrázok k článku Nové rebríčky slovenských škôl: Ktoré zlatomoravecké dopadli najlepšie?
Zdroj: TASR

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil na svojom portáli skoly.ineko.sk letnú aktualizáciu rebríčkov základných (ZŠ) a stredných škôl (SŠ) na Slovensku.

„Okrem aktualizácie údajov sme rozšírili okruh zverejňovaných údajov, vďaka čomu sme mohli aj mierne vylepšiť hodnotenie výsledkov žiakov na jednotlivých školách,“ uvádza Ineko, ktorý použil pri zostavovaní údaje z posledných štyroch rokov, pričom tie novšie majú aj vyššiu váhu.

Najlepšie hodnotené školy na Slovensku

V novom vydaní rebríčkov sa najlepšie vo svojich kategóriách umiestnili ZŠ na Krosnianskej 4 v Košiciach, Obchodná akadémia v Trnave a košické Gymnázium na Poštovej 9. Prečítajte si podrobnosti.

V rámci Nitrianskeho kraja sa najviac darilo Základnej škole Pri Podlužianke 6 z Levíc, Spojenej škole SPŠP.HA.ŠG z Nitry a Gymnáziu A. Vrábla z Levíc. Rebríčky TOP 5 škôl z nášho kraja si môžete pozrieť TU.

My sme však teraz zaostrili na zlatomoravecké školy. Ktorí zástupcovia z nášho mesta sa umiestnili v rebríčkoch Ineka najvyššie?

Najlepšie umiestnené zlatomoravecké školy

Najvyššie zo zlatomoraveckých základných škôl sa umiestnila v rebríčku Ineka ZŠ sv. Don Bosca, ktorej patrí 123. miesto v celoslovenskom merítku a dvanáste miesto rámci Nitrianskeho kraja. Za ňou sa umiestnila na 463. mieste v rámci slovenských základných škôl ZŠ Pribinova 1, ktorá figuruje aj na 45. priečke Nitrianskeho kraja. 577. miesto na Slovensku patrí ZŠ Mojmírova 2, ktorá je v rámci nášho kraja na 60. mieste.

Prejdime na stredné odborné školy a zlatomoraveckých zástupcov, ktorí sa v rebríčku umiestnili najlepšie. V celoslovenskom merítku sa najviac darilo Obchodnej Akadémii Bernolákova 26, ktorá získala 26. miesto a 4. miesto v rámci kraja. 97. priečku v rámci Slovenska obsadila SOŠ Technická Ul. 1. mája 22, v Nitrianskom kraji skončila na 15. mieste. Trojicu najlepších z Moraviec uzatvára Stredná odborná škola Slov.národ.pov­stania 2, umiestnila sa na 150. priečke v celoslovenskom meradle a v Nitrianskom kraji obsadila 23. miesto.

V Zlatých Moravciach máme len jedno gymnázium – Gymnázium Janka Kráľa. To si v celoslovenskom rebríčku gymnázií uchmatlo 119. miesto. V rámci Nitrianskeho kraja sa umiestnilo na 13. priečke.

Môže vás zaujímať:

INEKO zverejnil rebríčky TOP škôl: Ktoré v kraji získali najlepšie hodnotenie?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM