Kristína Striešková Kultúra

Nováčikovia, na scénu!

Stály ochotnícky súbor pôsobiaci pri MsKS privítal do svojich radov nových členov. Nováčikovia už začali poctivo skúšať, aby pre nás pripravili hneď dve nové predstavenia.

Umelecký vedúci Peter Kereš sa bude v najbližšej dobe snažiť o to, aby mladí nádejní herci ukázali čo v nich je a zžili sa s divadelnými doskami. Skúšky zatiaľ rozdelil do dvoch častí. Prvou je tvorivá dramatika, kde kladie dôraz na prejav a výraz. Herci by sa mali stotožniť so všetkými možnými náladami, vedieť sa pohybovať na javisku, a tiež zbaviť sa obávanej nervozity. Druhá časť predstavuje nacvičovanie samotného scenára, prácu s textom. Skúšať zatiaľ plánujú raz do týždňa, no postupom času sa kolektív bude musieť stretávať častejšie, keďže Peter Kereš chce aj z nových hercov vybrať postavy pre pripravované predstavenia. Prvým bude voľné spracovanie satirickej hry Jožko Púčik a jeho kariéra. Na svoje si príde aj detský divák, keďže Zlatomoravecký ochotnícky kolektív plánuje pripraviť aj hru plnú fantázie s názvom Ostrov objavov.

Ak máte aj vy záujem zúročiť svoj herecký talent a zahrať si nielen doma, ale v divadlách po celom Slovensku, stále máte šancu! V prípade, že herectvo pre vás nie je to pravé orechové, príďte hercov aspoň podporiť na ich najbližšie predstavenia.

Autor: Gabriela Remišová

Zmok_novacikovia
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM