Peter Klimant Samospráva

Nová viceprimátorka už pozná svoj plat: Koľko bude mesačne zarábať Marta Balážová?

Nová vicerpimátorka Zlatých Moraviec už pozná výšku svojej mesačnej odmeny. Koľko bude poberať Marta Balážová za službu pre naše mesto?

Ilustračný obrázok k článku Nová viceprimátorka už pozná svoj plat: Koľko bude mesačne zarábať Marta Balážová?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Primátorka Serafína Ostrihoňová prezradila meno svojej zástupkyne ešte na štvrtom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo koncom februára.

Čo sa týka výšky jej platu, to oficiálne neodznelo a tak sme sa s otázkou obrátili na radnicu. Podľa informácií z mestského úradu pracuje nová viceprimátorka na polovičný úväzok a za svoju službu mestu poberá odmenu vo výške 1 520 eur mesačne.

Odmena pre viceprimátora je riešená v dokumente mesta „Zásady odmeňovania poslancov Mestského zastupiteľstva a zásady odmeňovania členov komisií z radov odborníkov a sekretárov komisií“. Podľa tohto dokumentu je poslancovi, ktorý nie je na výkon funkcie zástupcu primátora dlhodobo plne uvoľnený zo zamestnania, patrí odmena, ktorej výšku v závislosti od určených úloh a rozsahu výkonu funkcie zástupcu primátora určí primátor mesta.

Mestu sme teda adresovali otázku, podľa čoho presne bola určená výška mesačnej odmeny pre viceprimátorku Balážovú? Odpoveď nám však do uzávierky neposlali. Pre porovnanie sme sa pozreli na mesačnú odmenu bývalého viceprimátora Jozefa Škvareninu, ktorý taktiež zastával svoju funkciu na polovičný úväzok. Podľa hovorkyne mesta Márie Vozárovej mu za jeho úradovania bola priznaná odmena vo výške 867 eur mesačne, čo je o 653 eur menej ako má súčasná viceprimátorka Marta Balážová.

Podľa Zásady odmeňovania poslancov má viceprimátorka ako poslankyňa mesta, keďže ako zástupkyňa primátorky nepracuje na plný úväzok, nárok aj na poslanecké odmeny. O výške týchto odmien sa viac dočítate TU.

Čítajte tiež: Serafína Ostrihoňová už pozná svoj plat: Toľkoto bude zarábať prvá žena Zlatých Moraviec…

Na fotke: Marta Balážová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM