Viktória Botošová Kultúra

Nová jazdiareň: Dni otvorených dverí prilákali davy! FOTO

Dni otvorených dverí v novozámockej jazdiarni sa tešia záujmu obyvateľov. Verejnosť si ešte stále môže prezrieť zrekonštruované priestory. Nové fotografie národnej kultúrnej pamiatky nájdete vnútri.

Ilustračný obrázok k článku Nová jazdiareň: Dni otvorených dverí prilákali davy! FOTO
Foto: Viktória Botošová

Aké zmeny sa dejú za zavretými dverami historickej jazdiarne, zaujímalo už viacerých zvedavcov. To, že o dni otvorených dverí v novozámockej jazdiarni je skutočne záujem svedčil hneď prvý deň. Voľný sviatočný deň v utorok využili viacerí na prechádzku a zavítali sa sem pozrieť. Záujem o nakuknutie do obnovenej pamiatky prejavili skutočne všetky generácie.

„Podľa mňa je tá cena za rekonštrukciu premrštená,“ povedala mamička Simona (33). Ako sa tu páči Samkovi (6)? „Pekné,“ šetril slovami a stále ho zaujímali len farebné svetlá na strope.

„Prvý pohľad vás tá atmosféra dostane, vyzerá to naozaj luxusne a ukážkovo. Už teraz som zvedavý na to, ako to bude vyzerať zariadené a tiež na tie podujatia, ktoré sa tu budú konať,“ vychutnával si interiér maliar Miroslav (30). Mnohí o otvorení brán pre verejnosti do poslednej chvíle nevedeli „Dozvedela som sa o tom náhodne z novín. Neskôr to bolo to aj v telke,“ vysvetľuje dôchodkyňa Júlia (64).

Ak ste si jazdiareň ešte nestihli pozrieť, nezúfajte. Otvorené brány jazdiarne pre verejnosť trvajú ešte do konca tohto týždňa.

Ak to do piatka nestíhate, alebo nemáte možnosť, či čas, pozrite si aspoň fotografie vynovenej jazdiarne v galérii článku.

Celkové náklady na rekonštrukciu jazdiarne, ktorá je vo vlastníctve mesta, boli vyčíslené na 2,482 milióna eur. Zrekonštruovaná jazdiareň by mala slúžiť na kultúrno-spoločenské a osvetové činnosti, informoval primátor Otokar Klein.

Môže vás zaujímať:

Dni otvorených dverí v novozámockej jazdiarni potešili mnohých zvedavcov
16
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM