Kristína Striešková Kultúra

Nositeľ tradícií našich predkov

Folklórny súbor INOVEC, ktorý pôsobí pri Mestskom kultúrnom stredisku v Zlatých Moravciach, bol založený v roku 1983. Poslaním súboru je uchovávať a rozvíjať ľudové tradície.

Vo svojom programe interpretuje zvyky, piesne a tance z viacerých národopisných regiónov Slovenska. Najviac sa orientuje na svoj Tekovský región – oblasť Horného Požitavia. Vidieť ho môžete na folklórnych festivaloch a rôznych kultúrno – spoločenských akciách. Slovenskú ľudovú kultúru úspešne reprezentuje aj v zahraničí. Folklórny súbor INOVEC je dôstojným nositeľom tradícií našich predkov. Po svojej dlhodobej existencii sa súbor rozhodol spraviť výberový konkurz, ktorý sa konal 10.10.2011 v pri­estoroch MsKs, jeho kritériom bolo cítenie rytmusu. Pán Bakalár spolu s dvoma šikovnými tanečníčkami a harmonikárom boli výborne naladení, podali nám krátke, ale skvelé tanečno – hudobné vystúpenie a na koniec sme mohli vidieť aj krásne folklórne kroje.

FS Inovec rád príjme nových členov do svojho súboru, všetky tie folklórne kroky si môžete prísť pozrieť do priestorov MsKs každý piatok o 19:00. Samozrejme šancu vidieť ich nemáte len na tréningu, ale aj na rôznych vystúpení, ktoré počas roka absolvujú.

Autor: Sixtína Ferencová

FS_Inovec_konkurz
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM