Lucia Lauková Správy Samospráva

Nitriansky kraj získal 13 miliónov eur: Pôjdu na opravu TÝCHTO ciest

Desiatky kilometrov ciest v Nitrianskom kraji prejdú rekonštrukciou. NSK získal nenávratný finančný príspevok na tri projekty.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky kraj získal 13 miliónov eur: Pôjdu na opravu TÝCHTO ciest
Zdroj: TASR

Nitrianskemu samosprávnemu kraju (NSK) sa podarilo získať z fondov Európskej únie vyše 13 miliónov eur, ktoré sú určené na rekonštrukcie ciest II. a III. triedy. Ako informovalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR), v súčasnosti sú vyhodnotené prvé dve kolá žiadostí. Schválených bolo 22 projektov na celom Slovensku, z ktorých bude zrekonštruovaných alebo zmodernizovaných 180 kilometrov regionálnych ciest.

Tri projekty

NSK získal nenávratný finančný príspevok na tri projekty. Opravovať sa bude vyše 12-kilometrový úsek cesty II/511 medzi Topoľčiankami a Skýcovom za takmer tri milióny eur. Vyše štyri milióny eur dostane kraj na opravu takmer 18-kilometrovej cesty II/562 medzi Šaľou a Nitrou. Viac ako šesť miliónov eur pôjde na rekonštrukciu 30-kilometrového úseku cesty v smere Šurany, Podhájska a Kalná nad Hronom.

Vyhodnotenie tretieho kola

Po vyhodnotení prvých dvoch kôl žiadostí zostáva zo sumy 140 miliónov eur ešte stále k dispozícii takmer 66 miliónov eur. „Uzávierka tretieho hodnotiaceho kola výzvy na predkladanie žiadostí o nenávratné finančné príspevky je 31. augusta 2017. Pri hodnotení bude dôležitá najmä pripravenosť projektov,“ informovalo ministerstvo.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM