Veronika Kalinová Rôzne

Niekedy slúžila ako dielňa, teraz je strašiakom mesta: TÚTO budovu v Moravciach čaká demolácia!

Iba chátra a chátra... Niekdajšia údržbárska dielňa v areáli nemocnice na Bernolákovej ulici v Moravciach je už dlhší čas v katastrofálnom stave. Vieme, aký osud ju čaká.

Ilustračný obrázok k článku Niekedy slúžila ako dielňa, teraz je strašiakom mesta: TÚTO budovu v Moravciach čaká demolácia!
Zdroj: Dnes24.sk

Niekoľko rokov dozadu slúžila budova pri nemocnici ako údržbárska dielňa, no už dlhší čas chátra. Budova síce stále stojí, ale nájdete tam iba porozbíjané okná, zničený interiér a popraskané steny.

Zlatomoravčanom sa stavba nepozdáva

Niektorí Zlatomoračania sa vyjadrili, že sa boja o svoju bezpečnosť pri prechode pomerne frekventovanou Bernolákovou ulicou. „Keď tadiaľ idem, len čakám, kedy sa na mňa zrúti,“ povedala Marieta I. Podobný názor zdieľa aj Fiona H.: „Vyzerá to všelijak, len nie dobre.“

Aké sú plány mesta?

Obrátili sme sa preto aj na vedenie mesta, aby nám prezradilo svoje plány ohľadom tejto chátrajúcej budovy v centre Moraviec. „Túto stavbu vzhľadom na jej stav neplánujeme rekonštruovať, práve naopak. Je potrebné ju aj z dôvodu bezpečnosti zdemolovať. Búracie povolenie bolo príslušným stavebným úradom vydané,“ informovala Mária Vozárová, hovorkyňa Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

Na otázku, kedy by malo dôjsť k demolácii budovy, sme dostali nasledovnú odpoveď. „K realizácii búracích prác by malo prísť v priebehu tohto roka,“ dodala Vozárová. Strašiak na Bernolákovej bude teda o pár mesiacov už minulosťou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM