Kultúra

Niečo pre milovníkov umenia: Uvidíme výstavu talentovaného Zlatomoravčana

V Topoľčiankach budeme môcť vidieť Putovnú výstavu dokumentárnych fotografií od umelca Martina Baláža, ktorý pochádza zo Zlatých Moraviec.

Ilustračný obrázok k článku Niečo pre milovníkov umenia: Uvidíme výstavu talentovaného Zlatomoravčana
Zdroj: TASR

Putovná výstava dokumentárnych fotografií Martina Baláža s názvom Tvoj mobil v Afrike sa uskutoční v malej sále DKS Topoľčianky v dňoch 23. – 28. marca 2017. Pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 10:00 do 16:00 hod., počas víkendu od 9:00 do 16:00 hod.

Jeho fotografie patria k špičke

Výstava Tvoj mobil v Afrike prezentuje dokumentárne fotografie z africkej Ghany. „Hlavnou témou výstavy je spracovávanie elektroodpadu, ktorý sa tam dováža aj z Európy. Výstava Tvoj mobil v Afrike poukazuje nielen na ekologické problémy, ale aj nadmernú spotrebu a nakupovanie elektroniky – následky potreby mať to najlepšie a najkrajšie čo je na trhu,“ informujú organizátori výstavy.

Ako ďalej uvádzajú, fotografie, ktoré budú vystavené vo viacerých obciach, patria medzi aktuálne najlepšie novinárske fotografie nielen na Slovensku ale aj v Európe.

Pochádza z Moraviec

Fotograf Martin Baláž (38) patrí k predstaviteľom súčasnej slovenskej fotografickej tvorby. „Žije v Zlatých Moravciach, odkiaľ podniká svoje cesty s fotoaparátom. V súčasnosti sa venuje hlavne dokumentárnej fotografii. Publikuje v domácich a zahraničných časopisoch reportáže zo svojich ciest. Svoje fotografické príbehy prezentuje na samostatných a kolektívnych výstavách. Jeho tvorba bola viackrát ocenená,“ vyjadril sa o autorovi kurátor výstavy Martin Kratochvil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM