Adriana Blahová Rôzne

Nezvyčajná párty: Drummeri vyzbierali deťom vyše 1 000 €!

V piatok hostil Avalon club v Zlatých Moravciach slovenskú drum&basovú špičku. Výťažok z akcie Without help – Drumeri deťom poputuje na konto detského hospicu Plamienok.

Ako vznikla myšlienka nezvyčajnej párty? „V rámci slovenskej drum&bassovej scény je toto úplne prvá charitatívna akcia. Ja som už dlhšie rozmýšľal spraviť niečo, čo by bolo iné ako bežná drum&basová party. Odkedy vlastne robím, môj otec ma doviedol k tom, že svoje 2 % z daní dávam práve tejto „neziskovke“. Tak som sa rozhodol nejako to spojiť,“ vysvetľuje organizátor, Stano StenLee Valach.

Akcia priniesla prierez viacerých subžánrov. Svoje sety odohrali domáci Funky s DJ Geercom a DJ Lixx, ktorý má vlastnú drum&bassovú šou na Rádiu_FM. Vystúpila aj DJ-ka Beaty z Čiech, Kato a Gabbbana. Ťahákom večera však bol L plus, B-complex, Maďari Savage a Mc Fantom. Vystúpenie DJ-ov zakončil Goro z Nových Zámkov.

DJ Lixx a B-complex

Ako reagoval DJ Lixx na ponuku Stanleeho vystúpiť na tejto charitatívnej party? „Moja prvá reakcia bolo asi veľké nadšenie, hlavne keď som sa dozvedel, o čom celá akcia je. Toto bolo super. Prvýkrát som videl niečo také na Slovensku.“ Zároveň by to mohol byť dobrý spôsob, ako spropagovať drum&bass širším masám. **„ Myslím si, že tí ľudia, ktorí o tom počujú v súvislosti práve s organizáciou Plamienok, sa možno aj začnú zaujímať, že čo to ten drum&bass vlastne je,“ **uvažuje DJ Lixx.

Najväčšou hviezdou akcie bol už spomínaný B-complex. Hral v mnohých krajinách, preto sme sa ho spýtali, či sa slovenská drum&basová scéna líši od tej zahraničnej. „Ja mám pocit, že to je jedna veľká dedina, že každý každého pozná. Tým, že to nie je taký masový žáner, eventuálne má každý šancu stretnúť všetkých tých mainstreamových DJ-ov skôr či neskôr. Jasné, že sú nejaké malé rozdiely, ale v zásade je to to isté. Myslím, že u nás sa ľudia ešte stále snažia hrať na to, že je to underground a že je to nejako strašne cool, ale to je podľa mňa úplne irelevantné, jednoducho ide o tú hudbu samotnú,“ tvrdí B-complex.

Súvisiace články: [link=http://www­.moravce24.sk/clan­ky?extend.133475_Cha­ritativna-party:-Spickovi-didzeji-pomozu-chorym-detom!]Charitatívna párty: Špičkoví dídžeji pomôžu chorým deťom![/link]

Video: Ján Suchodolinský

Nezvyčajná párty: Drummeri vyzbierali deťom vyše 1 000 €!
1
Galéria
drumeri detom
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM