Kultúra

Netradičný festival v Moravciach: Deti ukážu svoje lezecké umenie

V Zlatých Moravciach už čoskoro budeme môcť zažiť poriadne netradičný festival. V hlavnej úlohe budú deti, ktoré nebudú stáť nohami pevne na zemi.

Ilustračný obrázok k článku Netradičný festival v Moravciach: Deti ukážu svoje lezecké umenie
Zdroj: TASR

Poriadne netradičný festival v našom meste. Malí Zlatomoravčania nám ukážu ako poriadne vedia liezť. Nepôjde pritom o žiadne lezenie na nervy, ale profesionálne lezenie po lezeckej stene. V Moravciach sa totiž uskutoční Detský lezecký festival.

Podujatie organizuje Horolezecký klub Zlaté Moravce. Konať sa bude v sobotu 15. septembra v Sokolovni na Štúrovej číslo 5.

Celý program festivalu bude podľa organizátorov rozdelený na dve časti. Tá prvá začína o 9:00 hodine a potrvá až do 15:00 hodiny. V tejto časti sa predstavia pretekári, deti z lezeckých klubov z Nitrianskeho samosprávneho kraja nám ukážu svoje lezecké umenie. Bude sa preto dať rozhodne na čo pozerať.

V druhej časti si prídu na svoje všetky zúčastnené deti, ktoré nepatria k lezcom. Od 13:00 do 14:00 hodiny si budú môcť na vlastnej koži vyskúšať, aké to je liezť po skutočnej lezeckej stene. Rodičia sa však nemusia obávať, deti budú profesionálne istené.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM