Adriana Blahová Futbal

Nepremenené šance: Z Myjavy s remízou

Zápas druhého kola Corgoň ligy odohrali futbalisti FC ViOnu v Myjave. Prehrávali už 0:2, podarilo sa im dorovnať. Do vedenia ich mohlo dostať viacero šancí. Žiaľ, Vionisti ich nepremenili.

Úvod stretnutia patril domácemu tímu – nováčikovi Corgoň ligy. Už v ôsmej minúte strelil gól Peter Sládek. Šesť minút na to zvýšil skóre domácich Sabo. Dvojgólová strata na súpera nakopla našich futbalistov k zvýšenej aktivite a v 16. minúte ohrozil bránu Myjavčanov Hodek. V 35. minúte sa konečne presadili aj Vionisti. Hodek si nabehol na Bolinhov center a upravil tak skóre na 1:2. Hneď na to mohli domáci zvýšiť svoj náskok. Kuciak však tím podržal a pri Kosíkovej strele zakročil vynikajúco. Pred koncom prvého polčasu nevyužil veľkú šancu Chren, keď z dobrej pozície vnútri šestnástky prestrelil bránu.

Druhý polčas priniesol niekoľko nevyužitých šancí. Bernáthov pokus zo šestnástky zmaril Solnička. Neuspel ani Pavlovič strelou z voleja. Bolinho hlavičke zase chýbala razancia. V 62. minúte sa však už Bernáthovi po narážačke s Orávikom podarilo parádne vyrovnať. Vzápätí mohol Bolinho upraviť skóre, no strela zo šestnástky mu nesadla. V znamení nepremenených šancí sa niesla aj Žilákova strela po Candrákovej spätnej prihrávke. Dian len tesne minul bránu futbalistov ViOnu.

Komentáre trénerov po zápase: Ladislav Hudec (tréner Myjavy): „Od úvodu sme mali tlak, gól hostí bol zbytočný. V druhom polčase sa vyskytli zranenia, konkrétne u Čermáčka a Kasíka. Zápas sme mohli vyhrať, ale hrá sa na góly.“ Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): „Na Myjave je radosť chodiť na futbal, domáci vstúpili do zápasu aktívnejšie a rýchlo sme prehrávali. Potom sme dali kontaktný gól a preskupili sme rady. Myslím si, že remíza je nakoniec spravodlivá.“

Zdroj: FC ViOn

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM