Správy

Nemocnica spustila Ambulantnú pohotovostnú službu: Otvorená je pre dospelých

Dobré správy. Nemocnica Zlaté Moravce obnovila poskytovanie zdravotnej starostlivosti prostredníctvom Ambulantnej pohotovostnej služby pre dospelých.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica spustila Ambulantnú pohotovostnú službu: Otvorená je pre dospelých
Zdroj: Nemocnica Zlaté Moravce

Ambulantná pohotovostná služba pre dospelých bola spustená do prevádzky v nemocničných priestoroch na Bernolákovej 4. „Otvorená je v pracovných dňoch od 16. do 22. hodiny a v dňoch pracovného pokoja a počas sviatkov od 7. do 22. hodiny,“ informovala Alžbeta Sivá, hovorkyňa skupiny Agel, ktorá prevádzkuje nemocnicu v Zlatých Moravciach.

Pohotovosť v Zlatých Moravciach je len ambulantná, nie výjazdová, lekára teda nie je možné privolať domov, upozornila Sivá. Pre život ohrozujúce stavy je k depozícii nepretržitá 24-hodinová rýchla lekárska pomoc a linka 112. „Ambulantná pohotovostná služba je poskytovaná pri náhlej zmene zdravotného stavu osoby, ktorá bezprostredne neohrozuje jej život alebo niektorú zo základných životných funkcií,“ uviedla Sivá.

Ambulantná pohotovostná služba nahradila Lekársku službu prvej pomoci od 1. júla tohto roka. Zabezpečená je prostredníctvom nových pevných bodov v spádových územiach. „Na každom pevnom bode ambulantnej pohotovostnej služby je zdravotná starostlivosť v zmysle zákona poskytovaná do 22. hodiny,“ informoval lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Ľubomír Ševčík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM