Správy

Nemocnica reprofilizovala ďalšie lôžka: 30 z nich je s pripojením na kyslík

Nemocnica v Zlatých Moravciach zvládla ťažkú pandemickú situáciu počas vianočných sviatkov. Vedeniu nemocnice sa podarilo vďaka viacerým organizačným opatreniam udržať chod nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica reprofilizovala ďalšie lôžka: 30 z nich je s pripojením na kyslík
Zdroj: Rastislav Búgel

Keďže situácia v regióne sa neustále zhoršuje, na základe príkazu ministra zdravotníctva nemocnica vyčlenila ďalšie lôžka pre pacientov s koronavírusom.

K 4. januáru evidovala nemocnica 13 covid pozitívnych zamestnancov a ďalších 5 bolo v karanténe. K rovnakému dátumu poskytovali zdravotnú starostlivosť pre 28 pacientov s koronavírusom, 2 sú suspektní.

„Nemocnica má aktuálne vyčlenených 30 bežných lôžok s pripojením na kyslík pre covid pozitívnych pacientov, čo je 43 % z celkovej lôžkovej kapacity," informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

V nemocnici stále platia prísne epidemiologické opatrenia, zákaz návštev pacientov a povinné je na vyšetrenia sa vopred objednať.

„Vzhľadom na to, že nemocnica bude poskytovať v zmysle príkazu ministra zdravotníctva do konca januára len akútnu neodkladnú zdravotnú starostlivosť, je dočasne obmedzená činnosť chirurgického oddelenia, oddelenia FBRL a špecializovaných ambulancii," dodala hovorkyňa Martina Pavliková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií zo Zlatých Moraviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM