Správy

Nemocnica má nový anestéziologický prístroj: Zaplatila zaň takmer 29-tisíc eur

Nemocnica Zlaté Moravce zakúpila modernú medicínsku techniku v hodnote takmer 29-tisíc eur. Nový anestéziologický prístroj je určený na podanie celkovej anestézie pacientom nemocnice pri akútnych a plánovaných operačných zákrokoch.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica má nový anestéziologický prístroj: Zaplatila zaň takmer 29-tisíc eur
1
Galéria
Zdroj: Nemocnica Zlaté Moravce

Ako informovalo vedenie spoločnosti AGEL, nová prístrojová technika je určená na podávanie celkovej anestézie pri chirurgických a diagnostických výkonoch.

„Táto elegantná, kompaktná, všestranná a ľahko použiteľná anestéziologická stanica je navrhnutá tak, aby vyhovovala obmedzeným priestorom a najťažším výzvam. V Nemocnici Zlaté Moravce ju budú využívať hospitalizovaní pacienti pri operačných zákrokoch ako aj pacienti, ktorým bude operačný zákrok vykonaný v rámci jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Prístroj doplnil morálne a aj technicky zastaraný a opotrebovaný starší typ,“ povedala hovorkyňa spoločnosti AGEL Alžbeta Sivá.

Podľa SIvej má nemocnica kúpou tohto prístroja možnosť zabezpečiť anestéziu všetkým hospitalizovaným pacientom pri akútnych ako aj plánovaných operačných výkonoch. „Obstaranie nového prístroja, s integrovaným respiračným modulom, prispeje k zvýšeniu kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti a pomôže lekárom poskytovať efektívnu, precíznu a spoľahlivú anestéziologickú starostlivosť pri riešení dnešných najťažších problémov,“ dodala. Cena prístroja bola takmer 29-tisíc eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM