Peter Klimant Samospráva

Nečakaný zvrat v kauze lukratívnych dodatkov: Pracovníčky mesta sa vzdali vysokého odstupného

V kauze lukratívnych dodatkov k pracovným zmluvám zamestnancov mesta nastal nečakaný zvrat. Dve pracovníčky radnice sa rozhodli vzdať sa svojho vysokého odstupného.

Ilustračný obrázok k článku Nečakaný zvrat v kauze lukratívnych dodatkov: Pracovníčky mesta sa vzdali vysokého odstupného
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

O kauze lukratívnych dodatkov k pracovných zmluvám, ktoré u troch zamestnancov mestského úradu podpísal ešte bývalý primátor Peter Lednár, sme vás informovali už viackrát. Na základe týchto dodatkov vznikol u bývalého prednostu radnice Romana Šíru, u právničky mesta Márie Vozárovej a u šéfky finančného oddelenia Ivety Szobiovej nárok na odstupné vo výške šiestych mesačných platov. Odstupné má byť pritom vyplatené bez ohľadu na dôvod a spôsob ukončenia pracovného pomeru.

Mesto však na takto vysoké odstupné nemá peniaze. O spomínanom probléme prvýkrát informoval súčasný prednosta radnice Miroslav Šlosár na štvrtom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Kauzou sa poslanci zaoberali i na mimoriadnom rokovaní, kde sa objavilo nové zaujímavé tvrdenie. Exprimátor Peter Lednár vraj nevedel, čo podpisuje.

Podľa najnovších informácií si však môže mesto konečne vydýchnuť, teda aspoň z časti. Mária Vozárová spoločne s Ivetou Szobiovou sa totiž rozhodli svojich vysokých odstupných vzdať.

„Pre ďalšie fungovanie úradu je nevyhnutné upokojenie celej situácie a zabránenie vyhrocovaniu vzťahov, ktoré by v konečnom dôsledku neprinieslo žiadnej z dotknutých strán a ani samotnému mestu nič pozitívne. Keďže sme neuvažovali a ani neuvažujeme o skončení práce na mestskom úrade v Zlatých Moravciach, vyplácanie odstupného v našich prípadoch neprichádzalo a ani neprichádza do úvahy. S ohľadom na uvedené sme sa svojich odstupných vzdali,“ znie spoločné vyjadrenie oboch pracovníčok mesta, ktoré pre Moravce 24 poskytla Mária Vozárová.

Čo sa týka bývalého prednostu Romana Šíru, tam je problém stále aktuálny. Na piatom zasadnutí mestského zastupiteľstva prezradil, že si ešte premyslí, ako bude vec riešiť ďalej, keďže mesto momentálne na jeho odstupné peniaze nemá. "Ako sa rozhodnem, to už musím si zvážiť sám po porade s mojimi právnikmi. Uvidím, aké kroky podniknem,“ povedal na zastupiteľstve exprednosta a súčasný mestský poslanec Roman Šíra.

Čítajte tiež:

Spor exprimátora s radnicou pokračuje: Peter Lednár sa chystá žalovať mesto!

Plat viceprimátorky spôsobil rozruch: Takto radnica obhajuje výšku odmeny pre Balážovú…

Na fotke: Mária Vozárová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM