Peter Klimant Samospráva

Nebezpečné šachty ohrozovali obyvateľov Moraviec: Na problém sme upozornili radnicu

Rôzne nebezpečné miesta sa nachádzajú asi v každom meste, výnimkou nie sú ani Zlaté Moravce. Nedávno sme dostali informáciu o šachtách s chýbajúcimi poklopmi, ktoré sa nachádzajú neďaleko obytnej zóny. Vec sme preto začali riešiť.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečné šachty ohrozovali obyvateľov Moraviec: Na problém sme upozornili radnicu
Zdroj: Dnes24.sk

Na šachty s chýbajúcimi poklopmi nás upozornil jeden z obyvateľov mesta. Podľa jeho slov sa jedná o miesto neoznačené a neoplotené, okrem toho sa v okolí často hrajú deti a preto mal obavy, aby tam jedno z nich neskončilo. Šachty sa nachádzajú približne 500 metrov od panelákov, pri ulici Martina Benku neďaleko železničnej stanici. Sú zaliate vodou a preto sa ich hĺbka nedá určiť.

O nebezpečnom mieste sme informovali aj zlatomoraveckú radnicu. „Naši zamestnanci preverovali podnet a zistili sme, že ide o miesto, ktoré sa nenachádza na pozemkoch, ktoré sú vo vlastníctve mesta Zlaté Moravce. V tomto smere sa snažíme o identifikáciu a kontaktovanie majiteľa pozemkov, aby nebezpečenstvo hroziace v tomto mieste odstránil,“ informovala hovorkyňa mesta Mária Vozárová ešte minulý týždeň.

Po týždni sme zisťovali, ako radnica pokročila s riešením tohto problému. Majiteľa pozemkov sa pracovníkom mestského úradu vypátrať nepodarilo, no uvedomovali si veľkosť nebezpečenstva, ktoré chýbajúce poklopy predstavujú a preto vec začali riešiť aj bez majiteľa. „Keďže identifikácia vlastníkov bola problematická a vec bolo potrebné čo najrýchlejšie vyriešiť a vykonať opatrenia, aby nedošlo k ohrozeniu života a zdravia, v utorok umiestnili Technické služby na tieto miesta betónové poklopy,“ povedala hovorkyňa mesta.

Problém s chýbajúcimi poklopmi neďaleko železničnej stanice je tak vyriešený. Pokiaľ viete o podobnom probléme vo vašom okolí, dajte nám o tom vedieť na klimant@global24.sk.

Foto: M. Cimmermann

Nebezpečné šachty ohrozovali Zlatomoravčanov
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM