Peter Klimant Kultúra

Naše mesto zažije veľkú udalosť: Blížia sa Zlatomoravecké folklórne slávnosti, čo nás všetko čaká?

V našom meste už čoskoro zažijeme veľkú kultúrnu udalosť. Čakajú nás Zlatomoravecké folklórne slávnosti, na ktorých si okrem bohatej hudobnej nádielky užijeme napríklad i jarmok ľudových remesiel. Čo všetko nás tam ešte čaká?

Ilustračný obrázok k článku Naše mesto zažije veľkú udalosť: Blížia sa Zlatomoravecké folklórne slávnosti, čo nás všetko čaká?
Zdroj: TASR

Zlatomoravecké folklórne slávnosti sa budú konať v nedeľu 23. augusta o 15:00 hod. v areáli Mestského strediska kultúry a športu. Organizátorom je mesto Zlaté Moravce spoločne s občianskym združením ZMena.

„Hlavnými cieľom tohto kultúrneho podujatia bude priblížiť regionálne kultúrne tradície v podobe ľudového spevu, tanca a hovoreného slova, pripomenúť si krásu a jedinečnosť kultúrnych tradícií, ukázať, ako naši predkovia žili, tancovali a spievali,“ informuje občianske združenie ZMena.

Tešiť sa môžeme na bohatý program, v rámci ktorého vystúpia viacerí účinkujúci z nášho okolia: DFS Zlatňanka, FS Drumbľa, FS Inovec, SSk Kolovrátok, SSk Trnky, SSk Prílepčianka, FS Chyzerovčanka. Na záver podujatia je pripravený špeciálny zahraničný hosť – súbor KUD „I.K. Adamović“ z regiónu Slavónia (chorvátske mesto Čepin).

Popri tanečných vystúpeniach interprétov, budú prebiehať sprievodné podujatia ako jarmok ľudových remesiel, kde si budete môcť vyskúšať ako sa vyrábajú ošítky a iné výrobky zo slamy alebo si len jednoducho vychutnáte tradičné jedlá nášho regiónu. Taktiež budete môcť zakúpiť šúpolienky, pastiersky riad a ľudové hudobné nástroje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM