Kristína Striešková Futbal

Napriek prehre pochvala

Gól v 90.minúte rozhodol o bezbodovom odchode Vionistov z Trnavy. Napriek neuskutočnenej penalte, tréner svojich zverencov pochválil.

Obe mužstvá začali s veľkým nasadením. Pohyblivejší hostia nedovolili domácim získať územnú prevahu a dlho sa hral medzišestnástkový futbal, bez pokusu o zakončenie. Až v 27. minúte nastal vzruch, keď po faule Gašparíka na Husára mali hostia výhodu pokutového kopu, ale Raška prízemnú neumiestnenú strelu Pavloviča vyrazil. Zasahoval opäť domáci gólman po pohotovej strele Orávika z 20 metrov. V 39. minúte kryl hosťujúci Kuciak priamy kop Gašparíka, čo bola súčasne prvá strela domácich do priestoru medzi žrde. V poslednej minúte polčasu opäť po priamom kope Gašparíka hlavičkoval Kuračka vedľa brány a tak diváci gól v prvej časti nevideli.
V druhom polčase zvýšili domáci úsilie v snahe čo najskôr rozhodnúť stretnutie vo svoj prospech. V 50. minúte po centri Bicáka nezakončil presne Pavelka. O minútu mali príležitosť hostia, no po prihrávke Babica netrafil Candrák bránu. Veľkú príležitosť mali domáci po prihrávke Hanzela, ktorú brankár Kuciak minul, ale osamotený Vyskočil namieril loptu vedľa brány. Potom mali dobrú príležitosť opäť hostia, keď do šestnástky vnikol Candrák, prihral na päťku voľnému Babicovi, ale ten prekvapený loptu minul. Ďalšiu príležitosť domácich mal Vyskočil, ale jeho dobre mierená lopta Kuciaka neprekvapila a stačil ju vyraziť na roh. V záverečnej štvrťhodine tlak Trnavčanov silnel, ale hostia neustále odolávali a hrozili nebezpečnými protiútokmi. Keď sa zdalo, že diváci gól neuvidia mali Spartakovci príležitosť priameho kopu. Loptu si postavil Karhan, všetci hráči sa sústredili do šestnástky, brankár Kuciak sa vysunul pred bránu v snahe sformovať si múr, čo využil skúsený harcovník Karhan a strelou z veľkej diaľky poslal loptu na bránu ViOn-u a vracajúci sa hosťujúci gólman loptu chytal už za bránkovou čiarou. Domáci vo vyrovnanom zápase tri body doslova vydreli.

Spartak Trnava – ViOn Zlaté Moravce 1:0 (0:0) Gól: 90. Karhan. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Gašparík, Bicák, Karhan – Pavlovič, Chren, 5672 divákov. Zostavy a striedania: Spartak Trnava: Raška – Procházka, Kaufman, Čvirik, Hanzel – Karhan, Kuračka (88. Tomaček) – Bicák (68. Ciprys), Vyskočil, Gašparík (84. Čarnota) – Pavelka ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda (86. Hodek), Pavlovič, Majerník, Chren – Paur (78. Luhový) – Orávik (78. Brčák), Babic, Hruška, Husár – Candrák

Pavel Hoftych, tréner Trnavy:// „Súhlasím s trénerom hostí, že to bolo dobré stretnutie a v určitých okamihoch malo slušnú kvalitu. Hosťujúci tréner je v Trnave doma, dobre pozná tunajšie prostredie a preto aj naordinoval svojim hráčom dobrú taktiku na rozostavenie na celom ihrisku. Hostia pred zápasom avizovali, že nemajú v Trnave čo stratiť a preto aj hrali uvoľnenejšie. Naše mužstvo malo ešte mnoho rezerv a pochvalu si zaslúži hlavne dvojica Raška a Karhan. Prvý zneškodnil pokutový kop a druhý rozhodol o našom víťazstve. Získali sme tri zlaté body vo veľmi ťažkom zápase.“// Juraj Jarábek, tréner ViOn-u:// „Na úvod jari sme videli dobré stretnutie s obojstranne obrovským nasadením, ale miestami chýbala herná kvalita. Na Trnavu sme sa poctivo pripravovali. Do zápasu sme išli s taktikou nielen aktívne napádať domácich hráčov, ale i so snahou dať gól. Svoje mužstvo musím pochváliť napriek tomu, že sme v zápase nedali penaltu a v závere sme inkasovali kuriózny gól. Odchádzame smutní, ale nakoľko sme nepremenili niekoľko šancí, tak sme nemohli ani bodovať, taký je už futbal.“//

TASR

Napriek prehre pochvala
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM