Peter Klimant Iné športy

Najväčší frajeri cyklokrosu zabojujú v našom okrese: Náročnú trať si bude môcť skúsiť každý

Blato, kamene, pot a adrenalín. O tom je cyklokros. Do nášho okresu zavítajú najväčší machri v tomto športe na Slovensku, aby si tu zmerali svoje sily. No to nie je všetko, túto adrenalínovú pecku si budete môcť vyskúšať aj vy!

Ilustračný obrázok k článku Najväčší frajeri cyklokrosu  zabojujú v našom okrese: Náročnú trať si bude môcť skúsiť každý
Zdroj: TASR

V dedinke Skýcov si to rozdajú najlepší z najlepších slovenských cyklokroserov v rámci boja o Slovenský pohár. Táto cyklistická udalosť sa tu bude konať v nedeľu 16. novembra. Prví súťažiaci sa postavia na trať o 10:45 hodine. Trasa sa rozprestiera po lúkach a lesoparku v okolí Chaty Breziny.

Zaujímavosťou pre všetkých divákov bude možnosť naživo si aj súťažne vyskúšať skýcovskú trať v rámci „Hobby“ kategórie. Preteky budú mať dokonca aj deti od šesť do pätnásť rokov.

Cyklokros je špeciálna cyklistická disciplína. Takéto preteky sa zvyčajne konajú na jeseň a v zime a konajú sa na okruhoch s dĺžkou asi 2,5 až 3,5 kilometra. Pretekári bojujú na drsných podmienkach – tráva, hlina, prekážky a strmé stúpania. , kde pretekári musia zoskakovať z bicykla a bicykel prenášať. Takéto preteky zvyknú trvať tridsať minút až hodinu.

Program pretekov:

  • štart deti bez licencie – 10:45 h.
  • Hobby (16 – 99 rokov) – 11:10 h.
  • žiaci, žiačky, kadeti – 12:00 h.
  • kadeti, ženy, juniorky, Masters B – 12:30 h.
  • juniori, Masters A, Elite, U23 – 13:15 h.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM