Veronika Kalinová Samospráva

Na zastupiteľstve to vrelo: Veritelia Záhradníckych služieb vyvolali búrlivé reakcie

Včerajšie mestské zastupiteľstvo bolo plné emócií, hnevu i nespokojnosti. Vlnu takýchto reakcií priniesol hlavne problém týkajúci sa Záhradníckych služieb.

Ilustračný obrázok k článku Na zastupiteľstve to vrelo: Veritelia Záhradníckych služieb vyvolali búrlivé reakcie
Zdroj: Dnes24.sk

Problém zadlženosti Záhradníckych služieb mesta Zlaté Moravce je verejnosti dobre známy. Riaditeľ Záhradníckych služieb Marián Tomajko vyjadril nespokojnosť ohľadom pozastavenia financií od mesta, ktoré sa dotklo hlavne zamestnancov, ktorí nedostali riadne mzdy za vykonanú prácu.

Na zastupiteľstve sa rokovalo i o ďalšej téme týkajúcej sa Záhradníckych služieb. Podľa prednostu magistrátu totiž vraj chýbajú rakvy a zisk z ich predaja. Roman Šíra na mestské zastupiteľstvo preto pozval konateľov dvoch firiem, ktorým Záhradnícke služby dlžia peniaze. Konateľ z prešovskej firmy Drevan sa o meste, konkrétne o Záhradníckych službách vyjadril dosť nelichotivo: „Ešte som sa nestretol s takým neplatičom ako sú Zlaté Moravce.“

Prešovský veriteľ sa na margo spolupráce so Záhradníckymi službami vyjadril, že zo začiatku chápal túto situáciu, ale miera zdravej spolupráce už bola podľa neho prekročená. „Medzi mnou a Tomajkom bola dohoda, v rámci ktorej mi Tomajko len sľuboval a sľuboval, až sa to nahromadilo do obrovskej sumy zhruba 89-tisíc eur. Už s tým treba niečo robiť,“ povedal prizvaný konateľ Drevony.

Marián Tomajko sa však bránil tým, že od mesta dostával málo financií na riadne fungovanie Záhradníckych služieb a tým nemohol pokryť všetky výdavky. „Nikdy som sa nezapredal. Veľmi ma to mrzí, lebo som celý život pracoval pre mesto,“ povedal Tomajko. Obecenstvo ho za jeho emotívny prejav ocenilo búrlivým potleskom.

Do diskusie sa zapojili i ďalší poslanci. Niektorým z nich sa nepáčilo, že na mestské zastupiteľstvo boli veritelia pozvaní. Padol dokonca i názor, že ide o nehoráznosť, že tam sú. V tomto momente primátor Lednár zakročil a vášnivú diskusiu prerušil z dôvodu prerokovania ďalších bodov mestského zastupiteľstva. Na záver sa primátor ospravedlnil obom konateľom firiem a poďakoval sa im za účasť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM