Peter Klimant Samospráva

Na radnici nastali zmeny: Šlosár už viac nie je prednostom, šéfuje ďalšiemu mestskému podniku!

Miroslav Šlosár skončil na poste najdôležitejšieho úradníka mesta. Vyhral totiž výberové konanie na miesto šéfa Technických služieb Zlatých Moraviec. Momentálne je tak dvojnásobným riaditeľom.

Ilustračný obrázok k článku Na radnici nastali zmeny: Šlosár už viac nie je prednostom, šéfuje ďalšiemu mestskému podniku!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok sa novým riaditeľom Technických služieb mesta Zlaté Moravce stal Miroslav Šlosár, teraz už bývalý prednosta radnice. Z funkcie prednostu ho podľa hovorkyni mesta Kataríny Páleníkovej odvolala primátorka Ostrihoňová krátko po získaní riaditeľskej stoličky v Technických službách.

Šéf dvoch mestských podnikov

Do novej funkcie sa dostal prostredníctvom výberového konania. " Do výberového konania boli prihlásení 8 uchádzači, z toho traja nesplnili kritériá (neskoré doručenie prihlášky, dvaja nesplnili kritérium dosiahnutého vzdelania). Vo výberovom konaní bolo možné získať maximálne 80 bodov. Úspešný uchádzač musel získať aspoň 50 % zo všetkých bodov, čo splnil iba jeden uchádzač – Miroslav Šlosár.," informuje Katarína Páleníková.

Šlosár tak momentálne riadi dva mestské podniky. Už niekoľko týždňov totiž dočasne vedie Záhradnícke služby mesta, pre ktoré sa doposiaľ nepodarilo nájsť nového šéfa. I tu bolo vypísané výberové konanie, podľa hovorkyni mesta však žiadny z uchádzačov nespĺňal požadované kritériá.

Nová prednostka

Právnička a hovorkyňa mesta Katarína Páleníková sa po víťazstve Šlosára stala dočasnou prednostkou mestského úradu. Momentálne tak plní funkciu prednostky, právničky i hovorkyne mesta. „Bola som poverená výkonom funkcie prednostu s účinnosťou od 02. 10. 2015 na základe rozhodnutia pani primátorky, po tom, čo sa Miroslav Šlosár stal úspešným uchádzačom o post riaditeľa Technických služieb mesta Zlaté Moravce,“ potvrdila nám svoje poverenie Páleníková.

Katarína Páleníková je absolventkou Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Pred nástupom na miesto právničky Zlatých Moraviec pracovala na Ministerstve vnútra na pozícii štátny radca – odbor všeobecnej vnútornej správy a v Sociálnej poisťovni ako metodik výberu poistného.

Na fotke: Miroslav Šlosár

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM