Samospráva

Na opravu získali peniaze: Základná umelecká škola zrekonštruuje svoju budovu

Základná umelecká škola Zlaté Moravce získala nenávratnú finančnú dotáciu vo výške takmer 200-tisíc eur. Za tieto peniaze zrekonštruuje svoju budovu na Ulici Janka Kráľa.

Ilustračný obrázok k článku Na opravu získali peniaze: Základná umelecká škola zrekonštruuje svoju budovu
Foto: Martin Sýkora

Ako informovalo vedenie mesta, ktoré je zriaďovateľom základnej umeleckej školy (ZUŠ), Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky schválilo ZUŠ Zlaté Moravce žiadosť o nenávratný finančný príspevok na projekt Zateplenie obvodových konštrukcií a rekonštrukcia budovy ZUŠ Zlaté Moravce.

„Škole bola celkovo priznaná dotácia vo výške 199 050 eur, ktorá bude hradená z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Celkový rozpočet projektu je aktuálne nastavený na sumu 210 023 eur. Finančný rozdiel doplatí Mesto Zlaté Moravce, ktoré je zriaďovateľom ZUŠ,“ uviedlo mesto.

V rámci rekonštrukcie by sa na budove malo realizovať zateplenie obvodového plášťa, zateplenie strešného plášťa, výmena otvorových konštrukcií, zdravotechnika, vykurovanie, bleskozvod a uzemnenie.

„Projekt by sa mal zrealizovať najneskôr do septembra 2019,“ dodáva mesto. V spomínanej budove v súčasnosti sídli hudobný odbor základnej umeleckej školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM