Futbal

Na domácej pôde bez bodu: Zlaté Moravce prehrali s Michalovcami o jeden gól

Naša najvyššia futbalová súťaž pokračovala ďalším kolom. Futbalisti Zlatých Moraviec si tentokrát zmerali sily s klubom MFK Zemplín Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku Na domácej pôde bez bodu: Zlaté Moravce prehrali s Michalovcami o jeden gól
Zdroj: TASR

Stretnutie tabuľkových susedov v úvodnom dejstve veľa futbalovej krásy neprinieslo. Hral sa typický medzišestnástkový futbal s množstvom osobných súbojov a pramálom streleckých príležitostí. Domáci mohli ísť do vedenia v 11. minúte, ale Pintérovu strelu z priameho voľného kopu zastavilo brvno Macejovej brány. Nedáš-dostaneš platilo už o minútu, keď Pintér vyrobil hrubku, Serečin sa rútil sám na Kováča a rutinérsky poslal loptu polovysokou strelou k ľavej žrdi. Domáci sa snažili o vyrovnanie, ale ich kombinácia viazla. A tak jediná strela medzi žrde priniesla jednogólové vedenie pre Východniarov.

Do 2. polčasu vstúpili domáci ofenzívne naladení. V 52. minúte vznikol veľký závar v pokutovom územi, ale ani Pepe ani Kostadinov za Macejov chrbát loptu nepretlačili. Prebiehala 58. minúta, Pepe šikovne nabil striedajúcemu Machučovi, ale ten z hranice šestnástky namieril tesne vedľa. Hostia vychádzali z pozornej defenzívy, z ktorej sa snažili o rýchle kontry. Jedna im vyšla po hodine hry, ale Leškovu strelu z rohu šestnástky Kováč v poslednej chvíli vytesnil na roh. V 69. minúte sa šikovne uvoľnil Kostadinov, brankár hostí sa však prekvapiť nenechal. Tlak domácich silnel, v 79. minúte Mateusovu strelu z rohu malého vápna odvrátil do bezpečia Kavka. Čo viselo vo vzduchu celý druhý polčas, to prišlo v 83. minúte.

Po vydarenej kombinácii domácich v koncovke Oliveira vysunul Kostadinova a ten zoči-voči Macejovi namieril presne – 1:1. Už o minútu sa rútil sám na bránu Privat Yao, ktorého však v poslednej chvíli stihol prekrižovať jeden obrancov hostí. O tom, aký vie byť futbal krutý, sa domáci presvedčili v nadstavenej minúte zápasu, keď striedajúci Šimčák strelou do odkrytej bránky zabezpečil hosťom 3 body za víťazstvo 2:1.

Hlasy trénerov

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: „Nemám chlapcom čo vyčítať. Hrali sme dobrý futbal, ktorý sa musel divákom páčiť. O výsledku rozhodli dve individuálne chyby Pintéra. Futbal je niekedy krutý, avšak ideme ďalej.“

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: „Prvý polčas sa hral medzišestnástkový futbal. Domáci nám ponúkli príležitosť, ktorú sme využili. Po zmene strán nás súper pritlačil, bolo cítiť, že sme mali v nohách ťažký pohárový zápas so Slovanom. V závere sa k nám priklonilo aj športové šťastie, ale tak to niekedy chodí, že zápas, ktorý máte vyhrať, nevyhráte a naopak. Dnes to šťastie stálo pri nás.“

ViOn Zlaté Moravce – MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)

  • Góly: 83. Kostadinov – 12. Serečin, 90.+1 Šimčák. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Pintér (Z.Moravce), 687 divákov.

Zostavy a striedania:

  • ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pastva, Karlík, Pintér, Chren – Bariš – Orávik (46. Machuča), Kostadinov, De Oliveira, Válovčan (65. Ujlaky) – Pepe Guilavogui (76. Privat Yao)
  • MFK Zemplín Michalovce: Macej – Žofčák, Kavka, Qose, Sipľak – Grič – Vajs, Serečin (73. Šimčák), Turik (88. Danko), Leško (70. Koscelník) – Kushta

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM