Kultúra

Múzeum otvorí svoje brány: Výstavy, prednášky i sprístupnené podzemie kaštieľa

Po roku ostanú dvere do mestského múzea v Zlatých Moravciach opäť otvorené do neskorého večera. Čaká nás totiž Medzinárodný deň múzeí a galérií, do ktorého sa zapojilo aj naše mestské múzeum. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Múzeum otvorí svoje brány: Výstavy, prednášky i sprístupnené podzemie kaštieľa
Zdroj: Dnes24.sk

V bežný piatok by ste sa mohli prechádzať po miestnostiach mestského múzea v Zlatých Moravciach len do šestnástej hodiny. V piatok 17. mája to však bude iné. Dvere sa po záverečnej nezatvoria. V rámci Medzinárodného dňa múzeí a galérií bude totiž v našom mestskom múzeu prebiehať Deň otvorených dverí.

Počas celého dňa si budeme môcť prezrieť expozície a výstavy, podzemné priestory kaštieľa Migazzi, v ktorom sídli múzeum a mauzóleum rodiny Migazzi.

„Do tajov reštaurovania múzejných predmetov vás zasvätí od 9.00 – 15.00 hod. reštaurátorka Lívia Šumichrastová. Od 15.00 hod. do 16.00 hod. si môžete zaspievať spolu so speváckou skupinou Zlatomoravčianka najznámejšie ľudové pesničky. Zaujímavosťami o hrade Hrušov prevedie Jozef Blaho na prednáške od 17.00 – 18.00 hod.. Pre milovníkov historickej hudby je pripravené o 20.00 hod. vystúpenie hudobného združenia Musicantica Slovaca,“ priblížila program Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianskeho múzea, pod ktoré spadá Mestské múzeum v Zlatých Moravciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM