Peter Klimant Kultúra

Murárska sezóna na Gýmeši skončila: Návštevníkov čakala špecialita na záver

Sezóna murárskych prác na hrade Gýmeš oficiálne skončila. V deň jej ukončenia čakala na všetkých návštevníkov hradnej zrúcaniny jedna zaujímavá špecialita.

Ilustračný obrázok k článku Murárska sezóna na Gýmeši skončila: Návštevníkov čakala špecialita na záver
Zdroj: Dnes24.sk

Hrad Gýmeš od minulosti po súčasnosť – tak znel názov sobotňajšej výstavy priamo v priestoroch hradu. Ľudia sa tu mohli dozvedieť veľa zaujímavého. „Šlo o prezentáciu prostredníctvom banerov. Okrem histórie a architektonického vývoja hradu bolo predstavené aj naše združenie a jeho aj činnosť na hrade Gýmeš za posledné tri roky. Prezentované boli viac či menej známe materiály zahŕňajúce rekonštrukcie hradu, historické vyobrazenia, staré fotografie a pohľadnice ale najmä fotografie dokumentujúce našu činnosť na hrade,“ informoval Andrej Košút z občianskeho združenia Castrum Ghymes.

Ako ďalej dodal, celá prezentácia vznikla v rámci projektu Zachráňme hrad Gýmeš 2014, realizovaného s podporou Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis a symbolicky tento projekt uzatvára. Organizátori dúfajú, že začali novú tradíciu, ktorá sa bude o rok opakovať. S výstavou sa oficiálne ukončila aj tohto ročná murárska sezóna na hrade.

Pozrite si fotky z výstavy v našej fotogalérií.

Foto: Castrum Ghymes

Ukončenie murovacej sezóny na zrúcanine hradu Gýmeš
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM