Samospráva

MŠ Kalinčiakova bude mať o triedu naviac: Na škôlke prebieha veľká rekonštrukcia

Výstavba novej triedy i rekonštrukčné práce prebiehajú na Materskej škole (MŠ) na Kalinčiakovej ulici v Zlatých Moravciach. Radnici sa na projekt podarilo získať vyše 360 000 eur z fondov Európskej únie.

Ilustračný obrázok k článku MŠ Kalinčiakova bude mať o triedu naviac: Na škôlke prebieha veľká rekonštrukcia
Zdroj: TASR

Od 18. októbra prebiehajú na MŠ Kalinčiakova stavebné práce, ktorá by mali potrvať dva mesiace. Na škôlke prebieha rekonštrukcia spojená s novou výstavbou, vďaka ktorej dôjde k rozšíreniu jej kapacity o jednu triedu, čiže škôlka bude môcť prijať o 10 až 15 detí naviac.

Na projekt získalo mesto dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 361 270 eur. Celkové náklady projektu dosiahnu sumu viac ako 380 000 eur. Zvyšok uhradí samospráva vrámci spolufinancovania.

„Celý projekt má tri hlavné a dve podporné aktivity. K tým hlavným patrí prístavba novej triedy a rekonštrukcia zdravotechniky, vďaka čomu bude môcť škôlka zvýšiť svoju kapacitu o 10 až 15 detí a v už existujúcich priestoroch budú zrekonštruované sociálne zariadenia. Dôjde aj k zvýšeniu energetickej účinnosti škôlky, čo sa má dosiahnuť výmenou starých okien a dverí za moderné plastové. Treťou hlavnou aktivitou bude obstaranie nového materiálno-technického vybavenia,“ informuje magistrát. Ako ďalej dodal, k podporným aktivitám, ktoré sa budú realizovať, patrí riadenie projektu a informovanosť a komunikácia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM