Veronika Kalinová Rôzne

Môžeme sa tešiť na horúce filmové novinky: Kino Tekov sa bude digitalizovať!

Mesto Zlaté Moravce pre obyvateľov pripravuje projekt digitalizácie Kina Tekov, ktorý by podľa predbežných plánov mal byť ukončený v júli, prípadne auguste. V lete by si tak Zlatomoravčania mohli vychutnávať tie najhorúcejšie novinky filmového plátna.

Ilustračný obrázok k článku Môžeme sa tešiť na horúce filmové novinky: Kino Tekov sa bude digitalizovať!
Zdroj: Dnes24.sk

Premietanie filmov v našom meste má už 100-ročnú tradíciu. Vzhľadom na veľmi slabú návštevnosť kina v súčasnosti, v priemere asi 13 návštevníkov na jeden film, a aj vzhľadom na to, že súčasná premietacia technika v kine je už staršia a nové či premiérové filmy sa na nej nepremietajú, mesto pristúpilo k projektu digitalizácii kina.

Konečne aj premiéry v našom meste

Zakúpením potrebnej techniky sa budú môcť v našom kine premietať najhorúcejšie filmové novinky, čím by sa mala zvýšiť aj návštevnosť kina. Zlatomoravčania tak nebudú musieť navštevovať kiná v okolitých mestách.

Mesto Zlaté Moravce v spolupráci s Mestským strediskom kultúry a športu pripravuje digitalizáciu kina v dvoch etapách. V prvej etape sa pripravuje projekt digitalizácie zakúpením digitálneho projektoru s 2D technológiou s možnosťou dokúpenia aj 3D technológie a zakúpenie zvukového systému s príslušenstvom. Digitalizácia by sa mala ukončiť v júli alebo najneskôr v auguste tohto roka.

Plánuje sa aj modernizácia interiéru

Mesto taktiež plánuje aj druhú etapu, ktorá sa bude týkať modernizácie interiéru kina. Momentálna kapacita kina je 346 divákov, po modernizácii by to malo byť menej, odhadom asi 250 sedadiel. Menšia kapacita kina bude spočívať v tom, že sedadlá by mali byť väčšie, pohodlnejšie. Termín ukončenia modernizácie interiéru ešte nie dosiaľ známy.

Zlatomoravčania sú jednoznačne za

Projektom digitalizácie Kina Tekov vedenie mesta predpokladá nárast návštevníkov, oproti terajšiemu priemeru 13 ľudí na jeden film, až na 100 ľudí na film v priemere. Mesto pristúpilo k tomuto kroku aj na požiadavky obyvateľom mesta, ktorí jednoznačne takúto novinku v meste vítajú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM