Jakub Forgács Futbal

Moravce zaváhali na domácom trávniku: Ružomberku gól vsietiť nedokázali

V stretnutí mužstiev z chvosta fortunaligového pelotónu sa hral od úvodu obojstranne opatrný futbal. Postupne sa čoraz viac presadzovali hosťujúci hráči, čo sa nakoniec odzrkadlilo aj na výsledku.

Ilustračný obrázok k článku Moravce zaváhali na domácom trávniku: Ružomberku gól vsietiť nedokázali
Zdroj: TASR

V 15. minúte po sérii nepresností v defenzíve ViOn-u sa k lopte dostal Vavrík, ktorého prudká strela len tesne minula pravý horný roh Kováčovej brány. V 27. minúte napriahol Nagy z hranice šestnástky, Kováč jeho strelu vytlačil nad brvno. Rohový kop rozohral Sapara, najvyššie vyskočil Maslo a nekompromisnou hlavičkou otvoril gólový účet stretnutia – 0:1. Skóre sa opäť menilo v 35. minúte, keď Sapara šikovným oblúčikom poslal loptu na hranicu „malého vápna“ a Gerát aj s pomocou teču domácej obrany upravil na 0:2. V 39. minúte opustil hraciu plochu po zranení „mozog“ Ružomberka Sapara. V 43. minúte sa mohlo skóre opäť meniť, keď sa rútil sám na Kováča Rosa, v čiste pozícii však v koncovke zlyhal.

Kto z tisícky skalných priaznivcov ViOn-u dúfal, že do druhého dejstva vstúpia domáci náporom, musel byť sklamaný. V 50. minúte Vavrík posunul loptu Turčákovi, ktorého prudká strela len tesne minula ľavú žrď Kováčovej brány. Po hodine hry sa do Mikiničovho centra položil Mance, jeho hlavičku v páde Nikolič bezpečne skrotil. V 73. minúte sa po druhej žltej karte porúčal z hracej plochy hosťujúci Maslo. Domáci sa snažili presilovku využiť, v 75. minúte mal gól na kopačke Pavelka, Rosa však v poslednej chvíli ratoval na bránkovej čiare. Už o minútu Pavelkovu gólovú hlavičku Nikolič zázračne vyrazil. V závere si futbalovejší hostia víťazstvo ustrážili a zaslúžene si odniesli na Liptov všetky tri body.

Hlasy po zápase

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: „Smutné konštatovanie je, že stroj nám naozaj nefunguje. Dva týždne sme tvrdo pracovali, no výsledok sa nedostavil. Prvý polčas z našej strany bol veľmi zlý, škoda, že sa nám po zmene strán nepodarilo streliť aspoň jeden gól. Gratulujem Ružomberčanom k víťazstvu.“

Ivan Galád, tréner Ružomberka: „Veľmi sa tešíme, že zo šiestich zápasov sme už štyri vyhrali. Sme mužstvom jari a darí sa nám to potvrdzovať. Čo ma dnes veľmi mrzí, je zranenie Saparu, dúfam, že sa ešte vráti na ihriská. Dnešné víťazstvo venujeme jemu.“

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Ružomberok 0:2 (0:2)

  • Góly: 28. Maslo, 35. Gerát. Rozhodoval: Glova
  • ŽK: Mikinič, Charizopulos, Pavlenda, Tipurič – Maslo, Lupták
  • ČK: 73. Maslo (Ružomberok)
  • 1 015 divákov
  • FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Tipurič, Ungar, Chren – Orávik – Szöke (46. Karaš), Charizopulos, Mikinič – Juhar (69. Kirilins) – Mance (60. Pavelka)
  • MFK Ružomberok: Nikolič – Boszorád, Maslo, Rosa, Dagbasjan – Turčák, Gerát, Sapara (39. Janič), Nagy, Lovás (72. Lupták) – Vavrík (63. Masaryk)

Foto: ilustračné

Naši futbalisti doma podľahli Ružomberku
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM