Peter Klimant Rôzne

Mladí ľudia z kraja predviedli v odbornej súťaži svoju zručnosť: Medzi ocenenými nechýbali Zlatomoravčania

O tom, že Zlaté Moravce majú šikovných mladých ľudí niet pochýb, dôkazom toho je aj súťaž Enersol SK, ktorá sa konala práve na pôde našej strednej školy. Zlatomoravčania tu zažiarili až v dvoch kategóriách.

Ilustračný obrázok k článku Mladí ľudia z kraja predviedli v odbornej súťaži svoju zručnosť: Medzi ocenenými nechýbali Zlatomoravčania
Zdroj: Stanislav Šurda

V utorok sa na pôde Strednej odbornej škole technickej v Zlatých Moravciach z poverenia Okresného úradu, Odboru školstva, Nitra organizovalo krajské kolo súťaže ENERSOL SK 2016.

„Súťaž ENERSOL rozvíja tvorivé odborno-teoretické a odborno-praktické schopnosti žiakov, vytvára trvalý vzťah k ochrane životného prostredia a problematike využívania alternatívnych zdrojov energie a inteligentných technológií,“ vysvetľuje riaditeľ SOŠ technickej Dušan Husár.

Súťaž mala tri kategórie – Hlavnú kategóriu, ktorá bola zameraná na témy v oblasti úspor energie, obnoviteľných zdrojov energie, znižovania emisií v doprave; Tvorivú kategóriu, kde sa žiaci zaoberali vytváraním funkčných výrobkov, ktoré sú zamerané na využívanie obnoviteľných zdrojov energií; Propagačnú kategóriu, ktorej obsah bol zameraný na tvorivú umeleckú činnosť.

Zlaté Moravce bodovali v Tvorivej kategórií, kde prvé miesto uchmatol Martin Sršeň s projektom „Klimatizovaný psí príbytok napájaný fotovoltaikou“. Zlatomoraveckej strednej škole sa darilo aj v Propagačnej kategórii, kde druhé miesto obsadila Martina Beňačková s prácou „Zelená energia pre najmenších“. Obaja menovaní úspešní študenti postúpili do celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční 12. –13.apríla v Senici.

Môže vás zaujímať:

Jeho dlhoročné úsilie neušlo pozornosti: Veľká pocta pre zlatomoraveckého učiteľa, ocenil ho sám minister!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM