Veronika Kalinová Rôzne

Mimoriadny úspech školy z Moraviec: Výhra študentov šokovala, učiteľka plakala od dojatia

Štredoškoláci z Moraviec zožali historický úspech. Ich firma sa na Medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem umiestnila na 1. mieste spomedzi 67 konkurentov. O tom, ako sa im takýto skvelý výsledok podaril, sme sa porozprávali so žiakmi aj s ich učiteľkou.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadny úspech školy z Moraviec: Výhra študentov šokovala, učiteľka plakala od dojatia
Zdroj: Dnes24.sk

Študenti z 3.A triedy zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Zlatých Moravciach sa zúčastnili na 16. Medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem v Bratislave so svojou cvičnou firmou Hotel Independence. „V konkurencií 67 cvičných firiem sme sa stali absolútnymi víťazmi celého veľtrhu na základe najvyššieho celkového počtu bodov vo všetkých kategóriách. Je to obrovský kolektívny úspech, ktorý naša škola dosiahla historicky po prvýkrát,“ uviedla Simona Petrovičová.

Bola to sranda

Opýtali sme sa študenta Lukáša Šútora, ako sa na súťaž pripravovali: „Od začiatku školského roka a dávali sme do toho veľmi veľa. Aj z voľného času…“ Čo sa týka samotnej súťaže, tá trvala dva dni. Študenti pracovali na smeny, v ich stánku vždy stáli štyria predajcovia, zatiaľ čo ostatní pracovali na získavaní stále nových zákazníkov, medzi ktorými boli aj utajení porotcovia, opísal priebeh súťaže Lukáš. „Človek sa tak učí, ako zdvorilo a zároveň efektívne komunikovať a čím zákazníkov zaujať. A nielen v slovenčine. Čo bola teda aj fakt sranda, v neposlednom rade,“ povedal.

Pri vyhlasovaní výhercu – zatmenie v očiach

Výhru naši študenti vôbec nečakali. „Výsledok nás šokoval. Veľmi. Strašne. Nikto totiž z našej školy túto súťaž nikdy nevyhral. Mali sme 67 konkurentov! Skôr sme dúfali, že by sa to mohlo podariť v niektorej z podkategórií, ale v hlavnej súťaži… to vôbec!“ uviedol Lukáš.

A takto emocionálne a zážitkovo nám Lukáš Šútor opísal celý priebeh vyhlásenia výsledkov: „Už sme boli prezlečení, keď vyhlasovali víťazov, väčšina z nás stála pri východe, iní už boli skoro pri autobuse. A potom zahlásili, že Hotel Independence vyhral. Zatmenie v očiach! Zbesilý útek k pódiu odniekiaľ z chodby. Jeden kolega mal zlomenú nohy, ale kolegovia ho nato pódium dovliekli ako vrece a tresli ho tam, aby sme si zaspievali We are the champions! Pani profesorka s nami ale nespievala, nemala čas, plakala od dojatia…“ Lukáš na záver dodal, že súťaž všetkým dodala skúsenosti a sebadôveru.

Učiteľka je na žiakov pyšná

Opýtali sme saj učiteľky Gabriely Ondrejmiškovej, ktorá ich v súťaži doviedla k tomuto historickému úspechu. „Na takýto úspech sa nedá pripraviť. Po ukončení príprav som mala dobrý pocit, že študenti sú pripravení, pozitívne naladení a sami mali z práce dobrý pocit a aj radosť. Teším sa, že úsilie študentov bolo odmenené tým najvyšším možným ocenením. Študenti sa dokázali navzájom podržať a pomôcť si. Sú naozaj výborný tím,“ pochválila svojich študentov na záver Ondrejmišková.

Foto: Michal Škula

Žiaci zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb - výhercovia súťaže
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM