Peter Klimant Samospráva

Milovníci letných radovánok sa môžu napokon tešiť: Kúpalisko v Moravciach predsalen otvoria!

Ľudia v Zlatých Moravciach sa napokon môžu predsalen radovať, že toto leto si zaplávajú na mestskom kúpalisku. Primátor sa rozhodol, že i napriek návrhu finančnej komisie sa kúpalisko otvorí.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci letných radovánok sa môžu napokon tešiť: Kúpalisko v Moravciach predsalen otvoria!
Zdroj: Dnes24.sk

Kúpalisko v Zlatých Moravciach počas letných prázdnin otvorí svoje brány pre ľudí. Rozhodol o tom primátor Peter Lednár. Jeho otvorenie argumentuje tým, že to bolo v pláne už od začiatku roka 2014 a peniaze na to boli vyčlenené.

Všetko je už pripravené

Bazény už majú nový náter a celý areál je pripravený na prevádzku. „Kúpalisko chceme otvoriť v plánovanom termíne 28. júna. Podarilo sa nám nájsť spôsob ako otvoriť kúpalisko a zároveň riešiť aj ďalšie problémy. Poslanci s ním budú oboznámení na zasadnutí mestského zastupiteľstva 25. júna. Dovtedy konkrétne kroky mesta nechceme medializovať,“ uviedla právnička mesta Mária Vozárová.

Šéf finančnej komisie má iný názor

Kúpalisko malo pôvodne ostať i toto leto zatvorené. Bol to návrh finančnej komisie, ktorá chcela zaplatiť dlhy mestskej nemocnice za pomoci peňazí, ktoré boli určené na prevádzku kúpaliska. Na jeho opravu a prevádzku bolo vyčlenených až 23 000 eur. Z týchto peňazí mala nemocnica dostať až 15 000 eur, ďalších šesťtisíc malo ísť na zaplatenie záväzkov Mestského strediska kultúry a športu. Z toho len dve tisícky mali byť použité na zaplatenie prác na kúpalisku, ktoré boli doteraz vykonané. Predseda finančnej komisie Milan Galaba je stále toho názoru, že je rozumnejšie dať peniaze na splatenie dlhov nemocnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM