Správy

Miliardová investícia v Moravciach: Nový terminál ponúkne obchody a spoje do celej Európy

Zo Zlatých Moraviec by sme mohli cestovať do veľkých európskych metropol. Investor plánuje vybudovať moderný dopravný uzol.

Ilustračný obrázok k článku Miliardová investícia v Moravciach: Nový terminál ponúkne obchody a spoje do celej Európy
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

V Zlatých Moravciach by mohla pribudnúť investícia vo výške niekoľkých miliárd eur. Investor tu totiž plánuje vybudovať moderný dopravný uzol, z ktorého by sme autobusmi mohli cestovať po celej Európe.

„V pláne je výstavba moderného autobusového terminálu. Aktuálne rokujeme s najväčšími dopravcami. Cieľom je priniesť do srdca Európy špecifický projekt. Už teraz môžeme povedať, že investícia bude v miliardách eur," povedal pre náš portál zdroj, ktorý chcel aktuálne ostať v anonymite.

Investorom je zahraničná spoločnosť. V pláne má vybudovanie autobusového terminálu. Vnútroštátne linky tam však nenájdeme. Investor chce ponúknuť projekt na spôsob medzinárodných letísk. „Terminál by mal fungovať podobným spôsobom, ako poznáme z letiska. Cestujúci príde, nájde tam kancelárie jednotlivých dopravných spoločností, odbaví batožinu a vyrazí do jednej z množstva európskych metropol," dodal zdroj blízky investorovi.

Projekt počíta s vybudovaním komplexu, v ktorom okrem krytých nástupíšť a samotného terminálu nájdeme aj obchodné a reštauračné prevádzky.

„Už teraz máme pod zmluvou 12 reštauračných zariadení, viac ako dve desiatky obchodných prevádzok a niečo sa nájde aj pre milovníkov adrenalínových zážitkov," prezradil zdroj.

Podarilo sa nám zistiť, že z terminálu sa bude dať v moderných diaľkových autobusoch cestovať napríklad do Berlína, Amsterdamu, Rigy, Záhrebu, Monaka alebo aj Minsku. „Začiatok výstavby odhadujeme na 30.2.2022," dodal zdroj blízky investorovi.

Páčil by sa vám nový moderný autobusový terminál, z ktorého by ste mohli cestovať do európskych metropol? Musíme vás sklamať. Článok bol publikovaný 1. apríla 2021 a jedná sa o náš malý redakčný prvoaprílový žart. Nachytali sme vás? :)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Zlatých Moraviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM