Komunálne voľby

Milan Belica sa rozhodol: Opäť zabojuje o post predsedu Nitrianskeho kraja

Župan Milan Belica zastáva svoju funkciu už 21 rokov. O hlasy voličov sa bude uchádzať aj v tohtoročných voľbách.

Ilustračný obrázok k článku Milan Belica sa rozhodol: Opäť zabojuje o post predsedu Nitrianskeho kraja
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Do volebného súboja sa nakoniec zapojí aj Milan Belica. Svoje rozhodnutie médiám oznámil 10. augusta.

„Chcel by som touto cestou oznámiť, že som sa rozhodol opätovne kandidovať na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja v nadchádzajúcich Voľbách do orgánov samosprávnych krajov," vyhlásil súčasný župan NSK Milan Belica.

Prečítajte si tiež

Čo rozhodlo?

„Rozhodnutie prišlo po viacerých rokovaniach s partnermi naprieč celým politickým spektrom v kraji a aj celoštátne,“ dodáva Belica.

Podľa jeho slov, bola zásadnou motiváciou jeho kandidatúry aktuálna extrémne zložitá situácia v spoločnosti, v krajine a v celej Európe.

„Viackrát v minulosti som ako predseda previedol Nitriansky samosprávny kraj búrlivým spoločensko-politickým a ekonomickým obdobím. Ale dnešok si, podľa mňa, oveľa viac vyžaduje skúsených, zodpovedných a bezúhonných manažérov. Vďaka rozumnému hospodáreniu Nitriansky samosprávny kraj dlhodobo vyniká v oblasti finančnej kondície a má dostatok rezerv, aby vedel čeliť dnešným a budúcim náročným, až existenčným, výzvam,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie.

Je presvedčený, že má dosť odhodlania, znalostí, skúseností a kvalitných spolupracovníkov, aby sa s týmito výzvami vysporiadal v záujme všetkých obyvateľov kraja.

To či bude kandidovať ako nezávislý kandidát alebo s podporou politickej strany zatiaľ Milan Belica nekonkretizoval. Viac informácií má poskytnúť médiám až na oficiálnej tlačovej besede.

Ďalší kandidáti

O post predsedu Nitrianskeho kraja sa okrem Milana Belicu bude uchádzať aj Martina Holečková, Branislav Becík, Milan Španír, Tibor Csenger a Martin Kusenda.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Voľby 2022

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM