Peter Klimant Samospráva

Mestskí poslanci odklepli navýšenie financií pre nemocnicu: O akú čiastku ide a na čo sa použije?

Zlatomoraveckí mestskí poslanci rozhodli o navýšení finančného príspevku na rok 2016 pre mestskú nemocnicu. O akú čiastku ide a na čo bude použitá?

Ilustračný obrázok k článku Mestskí poslanci odklepli navýšenie financií pre nemocnicu: O akú čiastku ide a na čo sa použije?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí poslanci schválili na 14. zasadnutí mestského parlamentu navýšenie príspevku na rok 2016 pre mestskú nemocnicu. Ide o čiastku 46-tisíc eur. „Mestská nemocnica požiadala zriaďovateľa o navýšenie príspevku na rok 2016 vo výške 46– tisíc. Pre vysvetlenie uvádzam, že aj táto žiadosť bola po dohode so zriaďovateľom, pretože nemocnica potrebuje oveľa viac finančných prostriedkov, o ktoré požiadala,“ vyjadrila sa na rokovaní Iveta Szobiová, vedúca oddelenia financií a rozpočtu mesta.

Ako ďalej dodala, nemocnica požiadala o navýšenie svojho príspevku, pretože potrebuje peniaze na splácanie svojich dlhov. „Táto žiadosť vyplýva zo skutočnosti, že začal súdny spor s Národnou transfúznou spoločnosťou, s ktorou je vlastne momentálne v súdnom konaní nejako vyše cez stotisíc eur. V Rámci rokovania a mimosúdnej dohody je dohodnuté, že tieto finančné prostriedky, ktoré dali vlastne na súd, by boli riešené mimosúdnou dohodou a splátkovým kalendárom,“ vysvetľuje Szobiová, podľa ktorej je tento kalendár momentálne v rokovaní.

Nie všetky poskytnuté peniaze však budú podľa Szobiovej využité na tento splátkový kalendár. „Časť týchto prostriedkov – 16 tisíc, ktoré sú v rámci tejto žiadosti, je voči spoločnosti, ktorá odkúpila pohľadávky dodávateľov liekov a zdravotníckeho materiálu voči mestskej nemocnici,“ dodáva šéfka finančného oddelenia mesta. Predložený návrh mestskí poslanci odklepli jednohlasne a bez diskusie.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Dobrá správa pre mestské časti: Prílepy a Chyzerovce majú zaistené peniaze na svoju údržbu

Poznáme termíny zasadnutí zlatomoraveckého zastupiteľstva: Ako sa budú poslanci stretávať v roku 2016?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM