Peter Klimant Samospráva

Mestskí poslanci na zastupiteľstve prekvapili: Jednohlasne sa vzdali svojich odmien

Na piatom zasadnutí mestského zastupiteľstva urobili zlatomoraveckí poslanci zaujímavú vec. Jednohlasne sa vzdali svojich odmien.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí poslanci na zastupiteľstve prekvapili: Jednohlasne sa vzdali svojich odmien
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok sa v Zlatých Moravciach konalo mimoriadne, v poradí už piate, zasadnutie mestského zastupiteľstva. Poslanci sa zišli, aby prerokovali dva hlavné body – predžalobná výzva na zaplatenie náhrady platu za nevyčerpanú dovolenku bývalého primátora Lednára a kontroverzné dodatky k pracovným zmluvám, ktoré vraj podpísal bývalý primátor Peter Lednár.

Z bližšie neupresnených dôvodov sa poslanci rozhodli vzdať svojich odmien za toto zasadnutie. S návrhom prišiel poslanec Dušan Husár a všetci jeho prítomní kolegovia ho v závere rokovania schválili. Výška odmeny poslanca za jedno zasadnutie je vo výške 40 eur. Zo sedemnástych poslancov boli na piatom zasadnutí prítomní štrnásti. Mestu tak ušetrili čiastku vo výške 560 eur.

„Ďakujem veľmi pekne všetkým poslancom. Všetka česť, skutočne všetka česť, lebo chcú riešiť problém. Vedia, že bolo potrebné oboznámiť sa s týmito predžalobnými upomienkami a výzvami a výstrahami a tak ďalej,“ okomentovala rozhodnutie poslancov primátorka Serafína Ostrihoňová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM