Peter Klimant Samospráva

Mestská polícia dostala posilu z radov obyvateľov: V Moravciach vznikla špeciálna občianska hliadka

Na verejný poriadok Moraviec dlhé roky dohliada mestská polícia. Najnovšie však dostali výpomoc z radov občanov. V meste vznikla špeciálna občianska hliadka. Prečítajte si, čo bude ich náplňou práce i to, čo bude v ich pracovnej výbave.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia dostala posilu z radov obyvateľov: V Moravciach vznikla špeciálna občianska hliadka
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem mestských policajtov bude na verejný poriadok v Moravciach dohliadať už aj špeciálna občianska hliadka. Zatiaľ má hliadka dvoch členov, no koncom novembra majú pribudnúť ešte ďalší dvaja. Tieto pracovné miesta vznikli pre znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie, ktorí sú evidovaní na úrade práce.

„Pracovná náplň hliadky je zameraná prevažne na prevenciu, poskytovanie informácii a pomoc občanom,“ informuje hovorkyňa mesta Mária Vozárová. Podľa jej slov budú teda „ďalšími očami, rukami a nohami“, ktoré budú pomáhať mestskej polícií pri plnení ich povinností.

„V prípade narušenia verejného poriadku občianska hliadka oznámi toto hliadkam Policajného zboru SR a Mestskej polície, ktoré následne budú postupovať v zmysle platných zákonov Slovenskej republiky,“ povedala hovorkyňa. Vo výbave občianskej hliadky bude podľa informácií od mesta pero, poznámkový blok, fotoaparát a baterka. Pohybovať sa budú pešo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM