Peter Klimant Samospráva

Mesto znížilo pre dôchodcov poplatky za odpad: Takto si svoj nový bonus uplatníte...

V čase, keď sa každé jedno euro navyše zíde, prišla z radnice pozitívna správa, ktorá poteší všetkých dôchodcov. Seniori majú po novom znížene poplatky za komunálny odpad. Tento príjemný bonus však nedostanú automaticky. Čítajte ďalej a zistíte, ako si ho uplatniť.

Ilustračný obrázok k článku Mesto znížilo pre dôchodcov poplatky za odpad: Takto si svoj nový bonus uplatníte...
Zdroj: TASR

Ako informovalo mesto na svojom webe, Zlatomoravčania nad 62 rokov majú po novom znížené poplatky za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na rok 2015 o polovicu.

Zníženie poplatkov sa týka občanov, ktorí dovŕšili 62 rokov k prvému januáru zdaňovacieho obdobia. O zníženie si však podľa radnice musia sami požiadať.

„Ak si v zdaňovacom období roka 2015 poplatník neuplatní nárok na zníženie poplatku do 31. decembra príslušného zdaňovacieho obdobia podaním žiadosti a v tejto lehote nepredloží príslušné doklady, jeho žiadosti na zníženie poplatku nebude vyhovené,“ informuje mesto na svojom webe.

Žiadosti si treba vybaviť na mestskom úrade na oddelení miestnych daní a vymáhania pohľadávok. Výška poplatkov je uvedená vo Všeobecnom záväznom nariadení (VZN) mesta o poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území mesta Zlaté Moravce.

Ako uvádza VZN, sadzba poplatku pre fyzické osoby je stanovená vo výške 0,04658 eura na osobu a kalendárny deň, čo predstavuje po zaokrúhlení 17 eur za obdobie celého jedného kalendárneho roka. Ak poplatník plní povinnosti aj za ostatných členov spoločnej domácnosti, jeho poplatok sa určí v rozsahu súčtu poplatkov za všetkých členov spoločnej domácnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM