Adriana Blahová Samospráva

Poslanci sa nedohodli na rozpočte: Mesto bude v rozpočtovom provizóriu!

Poslanci rokovali v Chyzerovciach. Primátor sa s poslancami nedohodol na podpore predloženého rozpočtu, na rokovanie sa dostane v januári.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci sa nedohodli na rozpočte: Mesto bude v rozpočtovom provizóriu!
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Nový rok začnú Zlaté Moravce po dvoch rokoch opäť v rozpočtovom provizóriu. Návrh rozpočtu mesta na budúci rok, o ktorom malo mestské zastupiteľstvo rozhodnúť na poslednom tohtoročnom zasadnutí, poslanci odsunuli na január. Rozpočtové provizórium nepovažujú za veľké negatívum, predpokladá sa, že na prvom budúcoročnom zasadnutí zastupiteľstvo rozpočet schvália. Podobnú situáciu mesto riešilo po nástupe Petra Lednára do funkcie primátora, v provizóriu bolo do marca a za toto obdobie ušetrilo nemalé finančné prostriedky.

Dôvodom na stiahnutie návrhu rozpočtu z decembrového rokovania bol podľa poslancov krátky čas na preštudovanie materiálov. „Materiály sme dostali v pondelok, mali sme na ich naštudovanie tri dni. Preštudovali si poslanci tak závažné body ako sú rozpočty mestských podnikov? Vedia kolegovia, o čom budú hlasovať?" položil otázku poslanec Milan Galaba (SMER – SD). Právnička úradu na to poslancom pripomenula, že návrhy rozpočtov mesto pripravovalo už od septembra. Táto pripomienka mohla vyznieť u človeka neznalého veci, že času na preštudovanie bolo dosť. Poslanci po zvážení všetkých argumentov sa rozhodli, že o rozpočte budú rokovať už na januárovom zasadnutí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM