Kristína Striešková Rôzne

Mesto stihlo opraviť materskú školu včas

Mestu Zlaté Moravce sa podarilo včas zrekonštruovať materskú školu (MŠ) na Slnečnej ulici. Zachránilo ju tak pred núteným zatvorením kvôli nedostatkom, ktoré tu odhalil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre.

V havarijnom stave bola predovšetkým strecha, ktorá bola chybne postavená už pri stavbe materskej školy. „Na jej obnovu boli použité špeciálne asfaltové hydroizolačné pásy, ktoré majú životnosť minimálne 20 rokov. Po oprave strechy nasledovali maliarske práce, ktorým predchádzala celková dezinfekcia a vyčistenie celého objektu. S pomocnými činnosťami pomáhali všetci zamestnanci škôlky, mesta a dobrovoľníci z radov rodičov detí, ktoré škôlku navštevujú,“ uvádza sa v správe zverejnenej zlatomoravským magistrátom.
V priebehu tohto týždňa úrad verejného zdravotníctva opätovne povolil prevádzkovanie materskej školy. Tá tak bude fungovať aj v nastávajúcom školskom roku. „Najväčším problémom bolo získať na rekonštrukciu MŠ na Slnečnej ulici dostatok finančných zdrojov. Napokon sa aj vďaka sponzorským prácam od dodávateľa stavby podarilo renovačné práce vykonať a získať povolenie od hygieny ešte pred začiatkom školského roka. Najdôležitejšie je, že sa aj napriek problémom podarilo materskú školu zachovať,“ uvádza sa v správe.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM