Samospráva

Mesto sa uchádza o dotáciu: V Chyzerovciach by mala pribudnúť nová kamera

Samospráva chce rozšíriť svoj kamerový systém. Nová kamera by mala pribudnúť v Chyzerovciach, kde majú v súčasnosti mestskí policajti len jednu kameru.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa uchádza o dotáciu: V Chyzerovciach by mala pribudnúť nová kamera
Zdroj: TASR

Dosluhujúci mestskí poslanci schválili návrh na predloženie Žiadosti o dotáciu z Úradu splnomocnenca vlády pre rómske komunity na projekt „Zabezpečenie kamerového systému v meste Zlaté Moravce – mestská časť Chyzerovce“. Celkové oprávnené výdavky projektu sú 25-tisíc eur. Mesto by z tejto sumy zaplatilo maximálne 5 percent.

„Ak bude mesto so svojou žiadosťou úspešné, získa peniaze na dobudovanie kamerového systému v Chyzerovciach. Konkrétne by šlo o jednu novú kameru. Nainštalovaná by bola na Ulici Chyzerovecká, v lokalite pri autobusovej zastávke „Mlyn“,“ informuje magistrát.

Mesto chce vďaka novej kamere zlepšiť kvalitu spolunažívania medzi obyvateľmi mestskej časti Chyzerovce a prispieť k zníženiu konfliktov medzi obyvateľmi. V Chyzeroviach sa v súčasnosti nachádza len jedna bezpečnostná kamera mestskej polície. Umiestnená je pri miestnom kultúrnom dome.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM