Správy

Mesto sa púšťa do boja proti škodcom: Nariadilo veľkú deratizáciu

S príchodom októbra bola v meste Zlaté Moravce nariadená jesenná deratizácia.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa púšťa do boja proti škodcom: Nariadilo veľkú deratizáciu
Zdroj: TASR

Vedenie Zlatých Moraviec zverejnilo verejnú vyhlášku na deratizáciu v meste. Primátor vyhláškou nariadil vykonanie deratizácie „…objektov vo vlastníctve alebo v správe fyzických osôb – občanov, fyzických osôb oprávnených na podnikanie (podľa živnostenského registra) a právnických osôb – podnikateľov (podľa obchodného registra), na území mesta Zlaté Moravce."

Deratizácia prebieha v termíne od 1. do 31. októbra 2021.

Týka sa napríklad obytných budov, výrobných prevádzok, skladových priestorov, poľnohospodárskych objektov a zariadení, administratívnych priestorov a iných.

Jednou z podmienok je, že sa musí ošetriť aj existujúca kanalizačná sieť v úseku od objektu až po vyústenie do verejnej kanalizácie.

„Náklady na vykonanie deratizácie sú povinní plne hradiť majitelia, vlastníci alebo správcovia nehnuteľností v súlade s platnými zákonmi," píše sa vo vydanej vyhláške.

Na dodržanie deratizácie by ste si mali dať pozor. Ako informovalo mesto, nesplnenie povinnosti fyzickou osobou sa bude posudzovať ako priestupok. „U právnických a fyzických osôb oprávnených na podnikanie za nedodržanie povinnosti vykonania deratizácie v stanovenom termíne sa toto bude považovať za správny delikt, kde je možné uložiť sankciu v zmysle zákona o obecno zriadení a zákona na ochranu zdravia ľudí v zmysle osobitných predpisov," stojí vo verejnej vyhláške zverejnenej na webe mesta Zlaté Moravce.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM