Samospráva

Mesto pripravuje projekty: Vezme si úvery vo výške takmer 4,8 milióna eur

Mesto Zlaté Moravce si vezme úvery v celkovej výške takmer 4,8 milióna eur na financovanie investícií mesta. Návrhy na prijatie preklenovacieho a investičného úveru schválili mestskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pripravuje projekty: Vezme si úvery vo výške takmer 4,8 milióna eur
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa zástupcov mesta sa budú z úverov financovať projekty, ktoré sú z veľkej časti hradené z rôznych nenávratných dotácií.

„Je tu však potrebná finančná spoluúčasť mesta, väčšinou vo výške minimálne piatich percent z celkových oprávnených nákladov projektov. A práve na takéto dofinancovanie budú použité obidva úvery,“ zdôvodnil prijatie úverov primátor Dušan Husár.

Preklenovací úver vo výške 4 073 330 eur použije samospráva na predfinancovanie nenávratných finančných prostriedkov z európskych fondov na základe schválených investičných aktivít mesta a už schválených projektov. Investičný úver v objeme 720 000 eur poslúži na financovanie investičných akcií mesta schválených mestským zastupiteľstvom a na spolufinancovanie projektov z fondov Európskej únie a dotácií zo štátneho rozpočtu.

Úvery plánuje radnica využiť na zlepšenie bývania v meste Zlaté Moravce, výstavbu infraštruktúry pre nemotorovú dopravu v Zlatých Moravciach, na podpora prístupu k pitnej vode v Zlatých Moravciach alebo rozšírenie kapacít a prístavbu jedálne Materskej školy Kalinčiakova.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Zlatých Moraviec a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM