Samospráva

Mesto poskytlo dotácie pre kultúru a šport: Prerozdelilo sa viac ako 14-tisíc

Mesto poskytlo dotácie pre občianske združenia a športové kluby zo Zlatých Moraviec. Uchádzalo sa o ne takmer 50 subjektov. Nie každému sa ale vyhovelo.

Ilustračný obrázok k článku Mesto poskytlo dotácie pre kultúru a šport: Prerozdelilo sa viac ako 14-tisíc
Zdroj: TASR

Ako informovalo vedenie mesta, o pridelení nenávratných finančných dotácií rozhodli poslanci Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach. „Samospráva pravidelne prideľuje tieto dotácie pre právnické a fyzické osoby – podnikateľov, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území Zlatých Moraviec, alebo ktorí pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby Zlatomoravčanom, a to na podporu všeobecne prospešných alebo verejnoprospešných účelov,“ uviedlo mesto.

Mesto udeľovalo dotácie na základe žiadostí od občianskych združení a športových klubov. Magistrát celkovo obdržal 48 žiadostí. „Nie každému sa však mohlo vyhovieť, pretože nespĺňali kritéria stanovené VZN a k dispozícii bola len určitá suma peňazí, konkrétne 14 100 eur, ktoré boli prerozdelené do dvoch oblastí. V oblasti rozvoja kultúry, osvetovej činnosti a záujmovej umeleckej činnosti bolo vybratých desať uchádzačov, medzi ktorých bola prerozdelená suma 6 700 eur. V oblasti rozvoja telovýchovy a mládežníckeho športu bolo trinásť úspešných uchádzačov. Tí dokopy získali 7 400 eur,“ informovala samospráva.

Podľa slov mestského poslanca Pavla Dvonča, ktorý je predsedom Komisie školstva, kultúry a športu, pri prideľovaní dotácií na projekty a určovaní ich výšky sa prihliadalo najme na rozsah akcie, počet zapojených ľudí a spoločenský význam. „Od toho sa odvíjala aj výška dotácie, ktorú sme odporúčali mestskému zastupiteľstvu schváliť,“ povedal Dvonč.

Samospráva udeľovala dotácie na projekty najviac vo výške 80 % celkových oprávnených výdavkov projektu. Zvyšok si musel úspešný žiadateľ uhradiť sám.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM