Kristína Striešková Rôzne

Mesto pomôže Pribinke, podporí športové aktivity

Mesto Zlaté Moravce sa zapojí do spolufinancovania opravy Základnej školy na Pribinovej ulici. Tá nutne potrebuje získať peniaze predovšetkým na rekonštrukcie svojich športovísk.

Podľa Spoločného školského úradu (SŠÚ) v Zlatých Moravciach sú v zlom stave, ktorý dokonca ohrozuje zdravie žiakov. //„Povrch atletickej dráhy a ihrísk je pokrytý nekvalitnou antukou. Je hrboľatý a nerovný. Povrch nemožno chemicky ošetrovať a mechanické odstraňovanie porastu vytvára ďalšie nerovnosti, ktoré boli príčinou úrazov žiakov. Oceľové konštrukcie sú zničené a hrozí nebezpečenstvo, že sa pod náporom zrútia. Ide o stĺpy na volejbalovú sieť a basketbalové koše. V prípade, že sa niektorý žiak zavesí na basketbalový kôš, stojan nevydrží alebo sa kôš ulomí, čo sa už aj stalo,“ //uviedla v správe určenej na rokovanie mestského zastupiteľstva vedúca SŠÚ Danuša Hollá.

Upozornila aj na nedostatočné odôvodnenie povrchu ihrísk, na ktorých sa pôvodné drenáže zaniesli pieskom a špinou. „Športový areál sa v tomto stave nemôže v plnej miere využívať a je nebezpečný pre žiakov, ale aj obyvateľov mesta, ktorí ho využívajú,“ konštatovala Hollá. Ako upozornila, vybudovaním športových plôch sa podarí skompletizovať vybavenosť školy. Po rekonštrukcii športovísk by sa tu navyše mohli konať aj mestské, obvodné a iné športové súťaže a podujatia. **„Na rekonštrukciu športových plôch pri základnej škole budeme žiadať finančné prostriedky v rámci rezervy kapitoly Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu na kapitálové výdavky vzniknutej havarijnej situácie. Celkový rozpočet na rekonštrukciu športových plôch je vo výške 223.318,36 eura. Finančné prostriedky školy predstavujú 10.000 eur a schválené spolufinancovanie mesta sumu 12.332 eur, čo je spolu 10 percent, ktoré treba doložiť do celkového rozpočtu na rekonštrukciu,“ **doplnila Hollá.

moravce24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM